– Hva opptar deg mest for tida?

– Jeg er opptatt av mange ting. Jobben tar en stor del av min hverdag, men samtidig er jeg glad i å være aktiv sjøl. Jeg er glad i natur og i å bruke marka og fjellet. Fosen har utrulig mange flotte områder. Norge er et fantastisk land og jeg liker å oppleve nye steder. Jeg kommer til å bidra med fiskefestivalen i Fevåg i også.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det var kjærligheten som dro meg til Trondheim, og her har vi bodd i 22 år. Jeg har blitt veldig glad i Trondheim, Trøndelag og Fosen.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– He, he – den er todelt. I volleyball er det å nesten rykke opp til toppserien og det neste var å slå ut BK Tromsø. De var en storhet på åtti- og nittitallet. Dessuten var jeg med i en kretsfinale i fotball. Det er det jeg har å slå i bordet med. Ellers har jeg vært dommer både i fotball og volleyball.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det var et vanskelig spørsmål å ta på sparket. Tenker du på der jeg kommer fra, har han allerede fått en bauta. Han heter Kjetil Paulsen og har bidratt til å holde Sortland rein for søppel og skrot gjennom mange år. Han er et eksempel på at det finnes en plass for alle, uansett funksjonsgrad. Han er også en ivrig idrettspatriot. Det er mange lokale ildsjeler rundt om på Fosen og andre steder som fortjener dette.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det finnes en haug med interessante personer. Hvis jeg skulle hatt noen nå så må det ha blitt Jonas Gahr Støre. For å komme til bunns i hvorfor fallet har vært så stort den siste tida og for å fortelle hvordan vi skulle reist tilliten igjen. Det er et annet ytterpunkt jeg kunne tenke meg å ha på besøk, og det er Donald Trump. Den mannen har klart å lire utav seg mye rart, og han er en trussel mot freden i verden.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– For meg er det stor rekreasjon i å være på sjøen eller få gå rundt i den flotte naturen, nyte stillheten og slippe kø. Det er rekreasjon for meg. Ellers er jeg glad i hverdagslige sysler på fritidsstedet i Fevåg.

– Hva ville du endret om du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

– Jeg har sjøl vært journalist i 20 år, og jeg må si at Fosna-Folket gjør mye rett i være til stede i de nære ting. Avisa har fått et løft både på papir og nett. Spørsmålet er om en har nok ressurser til å grave.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Det er to ting som må trekkes fram. Jeg har fått to flotte barn med henne jeg er gift med. Ellers har jeg fem søsken, og alle har det bra. Det er mye flott som skjer.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Jeg er glad i å prate med folk, og spør gjerne andre. Ellers er jeg ikke så opptatt av været. Må jeg sjekke, bruker jeg Yr, Storm eller noe annet.

– Når tok du sist et utendørs bad?

– Det var det bra du spurte om. Jeg hadde seines i går mitt første i Theisendammen i Bymarka i Trondheim. Det var overraskende ok. Det var nok til at jeg slo min egen rekord. Isbading ligger ikke for meg.