Navn: Olav Ingar BakkenBosted: Hongsand, RoanAlder: 63 årSivilstand: Gift med BritaYrke: Uføretrygdet. Drev tidligere i mange år med grunnundersøkelser i firmaet Multiconsult.

LES OGSÅ:Olav holdes i live av en maskin som står heime i stua -Fosna-Folket

– Hva opptar deg mest for tida?

– Sykdommen og dialysen tar naturlig nok mye tid, men ellers er jeg opptatt av blant annet den dårlige standarden det har blitt på også mange asfaltveier rundt om i Fosen. Jeg er også opptatt av at folk i større grad må søke sammen og bli enige om ting, istedenfor å krangle om alt og ingenting.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Vi bodde i mange år i Trondheim, med flyttet tilbake til Roan da boligen her med verdens flotteste sjøutsikt dukket opp på markedet. Det er en perle ved havet vi har. Etter over 40 år på reise over hele landet, vil jeg si at Roan er en kommune som utmerker seg. Den har det meste når det kommer til natur. Fra storhavet er det kort vei til innlandet med fjell og stille fiskevann i innlandet. Det er dette alle de som er her som turister og fritidsbefolkning også søker.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– For mange år siden deltok jeg i et Fosen-mesterskap på Ørlandet, og da endte jeg opp som nummer tre på 60-meteren. At jeg var så god til å løpe visste jeg ikke. Jeg fikk en liten pokal for den innsatsen.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Alle dem som jobber i sektoren som tar seg av syke og de eldre i kommunen. De gjøre en kjempegod jobb, og fortjener all ære for den.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Da skulle jeg gjerne fått Russlands president Vladimir Putin innom for en alvorsprat. Jeg skulle servert ham laks fra Kråkøy Slakteri, som ligger like ved der jeg bor. Det tror jeg han ville satt stor pris på.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Da er det sol og sommer, og jeg og kona er ute med båten. Da gjester vi kanskje Ansteinsundet eller noen andre holmer eller øyer i området.

– Hva ville du ha endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for én dag?

– Jeg synes Fosna-Folket har blitt ei stadig bedre avis med årene. Det jeg i første rekke savner, er noe mer fokus på de små hendelsene rundt omkring. Kiran er bitte lita grenda i Roan, men for ei tid tilbake klarte man å samle hele 83 med smått og stort på bålbrenning. Det er slike små historier man gjerne kunne viet mer plass.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– At jeg møtte kona mi Brita. Hun har vært en fantastisk støtte – ikke minst gjennom de årene etter at jeg ble syk.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– På Yr.no. Ellers holder det gjerne å spørre Brita, for hun holder seg jevnlig oppdatert på den fronten.

– Når badet du siste utendørs?

– I 2014 under en tur til Syden ... Nei, nå lyver jeg. Jeg hadde en liten ufrivillig badetur i fjor da jeg sjøsatte båten her i Roan, men det var en kald fornøyelse.