Det tradisjonsrike terreng- og landeveisløpet ble arrangert for 40. gang søndag. Totalt var det 100 deltakere som tok seg gjennom den ni kilometer lange løypa, med start og målgang ved gamle Roten skole i Leksvik.

Kom alene til mål

Det var på forhånd knyttet stor spenning til om løyperekordene ville holde stand etter søndagens løp. Ebrahim Adburasiz fra Strindheim IL satte i 2016 rekord for herrer med tiden 27 minutter og 50 sekunder.

Ørjan Kjeldsli (22) fra Stadsbygd var blant favorittene som stilte til start i konkurranseklassen, og klarte på elegant vis å sette ny rekord med tiden 27 minutter og 38 sekunder.

- Det gikk veldig fint. Jeg ble litt seig over myra, men tok meg overraskende godt inn igjen. Jeg er ikke vant til å løpe i terreng på den måten, men det var fine forhold i dag, sier Kjeldsli etter målgang.

Ble beste kvinne

- Jeg hadde ikke helt trua på at jeg skulle klare å slå rekorden til Ebrahim, men det tar jeg som et godt tegn, sier talentet, som for øvrig også er kretsmester i 10 000-meter.

I tillegg til Kjeldsli var det 17 menn og kvinner som stilte i konkurranseklassen. Blant dem var skiløper Julie Victoria Berg (21) fra Leksvik, som ble første kvinne i mål med tiden 35 minutter og 11 sekunder.

- Det gikk overraskende bra. Jeg hadde ingen store ambisjoner i forkant. Som skiløper trives jeg best i terrenget, men det gikk overraskende greit langs veien også i dag. Det er jeg godt fornøyd med, sier 21-åringen.

Vant for 40 år siden

Til start i konkurranseklassen stilte også Morten Stegavik (59), utflytta vanviking. Stegavik vant den første utgaven av Fjølvikbotn rundt for 40 år siden. Da løp han på tiden 36 minutter og 30 sekunder.

- Formen er ikke meget god, men den er god. Det er litt nostalgi for meg å være med her, sa Stegavik før start.

Søndag løp han inn på tiden 37 minutter og 57 sekunder.

- Det gikk steikgodt. Jeg løp feil nede ved demningen. Synd, men sant, sa han etter målgang.

Sprek søndag

Flesteparten av deltakerne stilte i trimklassen. Det var også mange barn som tok runden i barnetrimmen.

- Vi er veldig fornøyde med oppmøtet, og det er spesielt artig at det er så mange barn med i år, sier arrangør Cathrin Rian i Vanvik IL.

Både store og små heiet ivrig på sidelinja, og speaker Morten Saur loset tilskuerne gjennom dagen.