Sundet sier at de er blitt enige om å gjøre det slik for å spare litt tid. Det er fylkeskommunen som formelt sett gjør dette arbeidet på vegne av Statkraft.

– Det handler at vi skal få det ferdig før ferien. Vi i Fosenvegene har et apparat som er i stand til å handtere dette, sier Sundet.

Framdrifta

Arbeidet skal etter planen begynne i september. På Gartnesodden skal blant annet vegen senkes om lag fire meter. Massen som sprenges ut brukes som motfylling i sjøen.

I samband med bygging av den nye fylkesvegen må det utarbeides egen reguleringsplan for de strekningene der arbeidet griper djupt inn i landskap og eksisterende infrastruktur. For den delen som heter Gartnesodden ved Lundfjorden, ligger det altså an til overføring av ansvar for saksforberedelse til Statens vegvesen ved Fosenvegene.

Politisk behandling

24. mai skal reguleringsplan for opp til første gangs behandling. Vanlig saksgang er at det først legges ut i planutvalget og deretter i kommunestyret. Etter behandlinga i kommunale organer, blir planen lagt ut til offentlig ettersyn. Endelig behandling skjer i kommunestyret 30. august. Det er plan- og bygningslovens som åpner for å overføre Åfjord kommunes ansvaret for saksforberedelser og behandling av innspill i høringsperioden til Statens vegvesen.

– Dette er ikke noen uvanlig måte å gjøre det på. Sier Sundet.

Haster

Søknaden om å  overta planarbeidet kom fra Statens vegvesen i april. Etter behandling i det faste planutvalget 24. mai, legges saken ut til offentlig ettersyn fra 25. juni til rundt 6. juli.  Eventuelle innkomne merknader vil bli behandlet fra høringsfristens utløp og fram mot midten av august. Et saksframlegg med innkomne merknader med kommentarer sendes til Åfjord kommune. 16. august skal saken behandles i planutvalget igjen, og endelig vedtak i blir gjort i kommunestyret. 30. august.

– Det er bare tida og vegen, sier Sundet.