- Vi skal sprenge til det ene fundamentet for brua over Ryssdalen. Så skal området ryddes, og fjellet sikres, sier byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.

I forbindelse med arbeidet varsler vegvesenet at fylkesvei723 kan være stengt i inntil to timer ved Ryssdalen i Åfjord kommune.

- Åpner heller tidligere

Rovik sier Vegvesenet heller varsler lenger veistenginger enn at trafikanter overraskes med at veien er stengt lenger enn varslet.

- Vi er konservative når vi anslår hvor lenge veien blir stengt. Det kan godt hende at veien åpner noe før, men det kan vi ikke love. Vi åpner heller tidligere enn å overraske med stengt vei, sier byggelederen.

To tunneller og bro

Arbeidet med nye fylkesvei 723 fra Ryssdalen til Herfjord i Åfjord tok til i fjor høst. Morgendagens sprenging skjer i forbindelse med at det skal bygges ny bru over Ryssdalen. I dag går veien nede i dalføret, mens fremtidens fylkesvei vil ruve 45 meter over dalsøkket på det meste.

På den andre siden at tunnelen vil brua føre trafikken inn i tunnelåpningen til den nye Ryssdalstunnelen. Den blir 760 meter lang og Fosens lengste tunnel.

Så går veien videre under åpen himmel før trafikken igjen går under bakken gjennom den 590 meter lange nye Herfjordstunnelen.

Opptrapping

Rovik forteller at arbeidet med den nye fylkesveien går godt, og at fremdriften er stor.

- Det går veldig bra. Vi har god bemanning, og har vært heldige med været. Det blir en opptrapping av aktiviteten fremover mot sommerferien også. Det er fullt kjør, sier Olaf Rovik.