- Vi er stort sett ferdig med baneoppmerkingen inne i hallen nå. Det er merket opp til tre håndballbaner, en centercourt på midten, en fotballbane som går over hele hallen, basketbaner, tennisbaner i den enden, sier anleggsleder Morten Kvitnes i Betonmast, firmaet som bygger Ørland sparebank arena.

Lokalavisa er med utbygger og kommunens representanter når det gjenstår knappe to uker før kommunen overtar bygget.

Mye skal fortsatt på plass, og Kvitnes forteller at man skal bli ferdig som avtalt.

Innredning

Etter at kommunen overtar idrettsarenaen er det fortsatt mye som gjenstår før hallen er klar til å bli tatt i bruk.

Innredning er et nøkkelpunkt.

- I selve hallen skal storskjerm, måltavler og sponsorlogoer på plass etter at vi har tatt over bygget. Hele innredningen med benker, returpunkt og inventar skal også på plass i alle deler av bygget. Juli blir fin å ha, sier Frank Robert Vik, daglig leder i arenaen.

Befaring

Det utveksles stadig beskjeder og småjusteringer avtales mens lokalavisa er med på å befare bygget.

- Det er artig å se måten Betonmast agerer på. De er en løsningsorientert entreprenør, sier Helge Olden.

- Det er for det meste lokale underentreprenører som utfører mye av arbeidet. Vi har også et veldig bra samarbeid med dem, legger Vik til.

På sin side påpeker Kvitnes at det er viktig for dem at kommunen raskt tar beslutninger når de skal avklare detaljer.

Spinning og fysioterapi

På det midterste planet av den nye arenaen er det lagt til rette for kiosk og kjøkken. Der ligger også lokaler til et kommersielt treningssenter, det er rom for golfsimulator, to squashbaner og lager.

I underetasjen er det garderober og tekniske rom, men også plass til bordtennisbord og lager inn mot selve spilleflatene i hallen.

Den øverste etasjen har treningsrom av ulike størrelser, fasiliteter for fysioterapi og en spinningsal der 16 sykler skal på plass.

Rundt 30 personer jobber på arenaen i disse dager.

- De tekniske fagene jobber hardt for tiden. Elektrikerne jobber overtid. Vi er i rute til å bli ferdig før overtakelse. Det er alltid travelt på oppløpssiden, sier Kvitnes.

1. august

Vik kan røpe at arenaen vil bli tatt i bruk før den offisielle åpningsmarkeringen helga 17. til 19. august.

- Det planlegges defilering med alle deltakerne i årets utgave av Ørland sparebank cup som skal ende her, i selve hallen, sier arenaens daglige leder.

- Under åpningshelga skal Ørlands herrelag i håndball spille første runde av årets norgesmesterskap. De begynner å trene i hallen rundt 1. august. Det er stor forksjell på å spille håndball på parkett og dette dekket så den tiden har de bruk for, sier Vik.

Fargekodet

De ulike inngangene og garderobene er fargekodet. Rød, gul, grønn og blå. Det skal gjøre det lettere for små og store å finne frem til der de har utstyret sitt mens man driver idrett.

Garderobene har ulik størrelse fra å være tiltenkt som trener- eller dommergarderobe til store lag.

LES OGSÅ: Så langt hadde arbeidet med arenaen kommet i februar

Ute

Arbeidet utomhus foregår også for fullt. Her skal området både rundt arenaen og nye Brekstad barneskole ferdigstilles.

- Det blir rundt 80 nye parkeringsplasser ved arenaen. Hele området skal være ferdig asfaltert til kommende helg, sier Øyvind Brekstad i kommunen.

- Da har Ørland turnforening sommercamp. Planen er at mye skal være ferdig før det. Det er en intens periode nå rett før fullføring hvor det jobbes fra sju om morgenen til ni om kvelden, sier han.

- Det er hektisk arbeid for at vi skal bli ferdig til åpning og skolestart. Vi har stor forståelse for at det blir støy og mye aktivitet for naboene. Vi setter pris på at de er tålmodige, sier Øyvind Brekstad.