Etter anbudskonkurransen har to aktører henvendt seg til Ørland kommune for å leie areal i det nye bygget. Det er det ikke plass til.

Kommunestyret i Ørland vedtok torsdag å bygge på 520 kvadratmeter på bygget for å ha areal til utleie.

Prislappen er på 9,2 millioner kroner.

LES OGSÅ: Begynner å bygge Ørlands nye storstue så fort som mulig

520 kvadratmeter

I februar besluttet kommunestyret i Ørland å bygge en ny flerbrukshall på over 6700 kvadratmeter.

Prosjektet heter Ørland sparebank arena, og har en kostnadsramme på 112 millioner kroner.

Nå blir bygget 520 kvadratmeter større.

Utleiefinansiert

Kommunestyret besluttet mot opposisjonens fem stemmer at det er forsvarlig for kommunen å ta opp lån for å få på plass utleieareal.

I saksgrunnlaget skriver Rådmannen at Ørland Fysioterapi har ønsket plass i bygget for samlokalisering med flerbrukshall. Det har også treningssenteret Easyfit Brekstad.

Rådmannen skriver i sitt saksframlegg at administrasjon er skeptisk til å øke kommunens låneportefølje ytterligere i forbindelse med sportsbygget.

- Administrasjonen vil anbefale at Ørland Sparebank Arena derfor realiseres innenfor de rammer som er satt gjennom kommunestyrets tidligere vedtak, heter det i saksframlegget.

Bygge inn i dagens areal

Arbeiderpartiet fremmet forslag om at lokaler til fysioterapi burde bygges inn i det eksisterende arealet for sportsarenaen.

- Det er en risiko ved at vi forutsetter finansiering av lån ved utleieinntekter i et tidsperspektiv på 20 eller 30 år, sier Knut Ring (Ap).

- Jeg var i utgangspunktet enig i Rådmannens saksframlegg. Så har jeg fått masse henvendelser. Jeg har cirka 160 pensjonister i ryggen som støtter forslaget om å bygge ut prosjektet, sier Trond Amundsveen (H).

Markedspris

Kommunestyrets vedtak forutsetter at man leier ut de nye arealene til markedspris. Det er gjennom drøftinger med anbudsvinner Betonmast, som skal bygge flerbrukshallen, at kostnadene ved ekstrautbyggingen av 520 kvadratmeter ekstra er estimert til 9,2 millioner kroner.

- Arenaen blir flott som vi tidligere har vedtatt. Ørland sparebank arena bygges for fremtiden. Treningssenter og fysioterapi hører til i en sportsarena. Foreldre kan ha barn på trening og trene selv. Tenker man folkehelseperspektiv er dette midt i blinken, sier Roy Hoøen (Sp) fra kommunestyrets talerstol.