- Vi har vurdert å flytte hjem fra Molde i lengre tid. «Jess! Det ser veldig spennende ut» tenkte jeg da jeg så stillingsutlysningen. Det er en utrolig spennende jobb å gå inn i et prosjekt med uante muligheter og fantastisk potensiale, sier Frank Robert Vik, som tiltreder i jobben som daglig leder for Ørland sparebank arena senest 1. mars.

Før den tid skal Vik runde av jobben han har i Molde i dag. Allerede er han meget engasjert i hvordan å få Ørlands nye storstue til å bli best mulig.

Ny hall

Vik forteller at han har erfaring med hvordan det er å ta i bruk en ny idrettshall fra sin tid som arrangementsleder for Molde Håndball Elite, som har damelag i landets øverste serie.

- Jeg har vært med på ombygging og ny hall her også. Det er erfaring det er helt gull å ha med nå. Det er viktig å få aktiviteten opp å gå helt fra starten, sier den nyansatte lederen.

- Tog for program og arrangementer de første månedene etter åpningen er i ferd med å gå nå. Det vet jeg at det jobbes godt med på politisk og administrativt nivå i kommunen. Det er viktig at vi får ting på plass i riktig rekkefølge, og alt er i rute der.

LES OGSÅFørste spadetak: Byggingen av arenaen er i gang

Fosning

Ørlandet, sports- og kulturliv kjenner Vik godt fra før. Han har en bakgrunn i salgsbransjen, og har blant annet jobbet i annonseavdelingen i Fosna-Folket, ved Ørland kultursenter og har vært innom Hovde gård som arbeidsplass.

- Jeg har drevet med kultur og idrett hele livet. Akkurat nå er jeg opptatt av å avslutte den jobben jeg har i Molde på en god måte. Helst skulle jeg begynt på Ørlandet i går, men det jobbes for å finne en erstatter her, sier Vik.

- At jeg er i jobb her forhindrer meg ikke fra å være med i prosesser på Ørlandet. Jeg håper vi kan finne en løsning i dag hvor jeg kan ha en dag i uka eller liknende i den nye jobben fra nyttår, en mellomløsning før 1. mars.

Han forklarer at den nøyaktige mellomløsningen kommer an på hvem som blir erstatteren i Molde.

Ny hverdag

Vik besøkte byggeplassen for den nye arenaen midt i november. Han følger prosessen for Ørlands nye storstue tett.

- Det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre i den nesten 5000 kvadratmeter store storstua. Fra bilutstillinger til store konserter eller store idrettsarrangement. Jeg tror arenaen og arealet passer Ørlandet veldig godt, sier han.

Nå er det «bare» å fylle bygget med aktiviteter.

- For idretten på Ørlandet har kapasiteten vært en utfordring. Med både ny basishall som står på trappene og Ørland sparebank arena, får idretten en helt ny hverdag, fortsetter Vik.

Tak og vegger er på plass, og arbeidet inne pågår for fullt. Foto: Jakob Ellingsen

Tett bygg

Tak og vegger er også kommet på plass siden Vik var på sitt første besøk på byggeplassen. Helt i slutten av november hadde Ørland kommune en enkel mønsåsfest for å markere tett bygg.

- Da jeg var der la jeg merke til den gode løsningen med å grave ned arenaen så den ikke ruver alt for høyt, men blir liggende i samme høyde som skolen. All honnør til de som tenkte på det, sier lederen.

- Ørland sparebank arena er et kjempetilskudd. En storstue, bokstavelig talt, sier Frank Robert Vik.