- I forrige uke støpte vi gulv i hallen. I underetasjen er veggene klare og arbeidet med gips og det tekniske er i gang. Vi er godt i gang med veggene i mellometasjen og med ventilasjonsanlegget i den øverste etasjen, sier anleggsleder Morten Kvitnes i Betonmast.

Fosna-Folket sniker seg inn på byggeplassen i middagspausen, og får en eksklusiv omvisning av det nye idrettsanlegget som tar form.

Bygget med en kostnadsramme på 121,2 millioner kroner er i rute til ferdigstillelsesdatoen.

Full fart

Kvitnes forteller at det i dag er mellom 35 og 40 personer i arbeid på prosjektet når man regner med alle.

- Det er 14 personer som jobber bare med tømmerarbeid. Det er litt flere eller færre som jobber etter hvilke type oppgaver som utføres, men dette er et stort prosjekt. Vi har kjørt på de siste par ukene for å komme litt på forskudd, sier anleggslederen.

De folkevalgte i kommunen vedtok å bygge på en ekstra etasje for å få plass til flere aktører i bygget etter at anbudskontrakten for resten av prosjektet var inngått.

- Prosjektet er omtrent akkurat på planen. Selv med vedtak om ekstra etasje, blir ferdigstillelsen fortsatt rundt samme dato, sier prosjektleder Jon Foss i Ørland kommune.

Reservebudsjett

Politikerne i kommunen la inn reserver i budsjettet til arenaprosjektet slik at man kan ta unna uforutsette kostnader uten at prosjektet får en kostnadssprekk.

- I anbudsdokumentene la vi til grunn at 12 000 kubikkmeter masse skulle kjøres ut for å bygge prosjektet, men realiteten vet man ikke før man setter spaden i jorda, sier Foss.

- Realiteten er at det er kjørt ut mellom 25 000 og 26 000 kubikkmeter masse fordi grunnforholdene har gjort det nødvendig. Så er nye masser kjørt inn ekstra for at nettouttaket blir det samme. Det har vi brukt reserver i prosjektet på, forklarer han.

Driftskostnader

I tillegg har kommunen funnet rom innenfor kostnadsrammene til å gjennomføre tiltak for å få ned driftskostnadene for hallen.

- I utgangspunktet var det lagt opp til ett stort ventilasjonsaggregat. Nå er det delt opp i tre mindre aggregat som gjør at vi kan hente ut driftsfordeler. I tillegg har vi doblet isolasjonen under hallgulvet. Det er et energiøkonomi-tiltak som vil betale seg i løpet av noen år, forklarer Foss.

Lokale på jobben

Kvitås forteller at lokale underentreprenører fra Fosen, Ørlandet og Agdenes står for gjennomføringen av så og si alle oppgavene som er del av entreprisen.

- Det er nesten bare lokalfirmaer om vi ser bort fra arbeid med store betongelement og store stålkonstruksjoner, utdyper Foss.

- Jeg håper og tror alle blir fornøyde med anlegget vi bygger. Jeg fleiper med at det er litt kjedelig ikke å få prøvd arenaen når den står ferdig, sier Morten Kvitås i Betonmast.