– Hva opptar deg mest for tida?

– Det må bli sangen det. Vi skal på sangerstevne i Bjugn til helga.

– Hvor går årets ferietur?

– Vi har vel egentlig hatt hovedferien i år. Vi var i Provence i april, i en L’isle Sur la Sorgue. Den kalles gjerne Frankrikes Venezia. Jeg har en barndomskompis bosatt i Tromsø vi drar og besøker nedi der. Ellers har vi tenkt oss på fjelltur i Jotunheimen i tillegg.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Hva skal jeg si? Jeg har faktisk drevet både med bueskyting og rosemaling. Jeg gikk på kurs i rosemaling hos Helge Ulset i si tid.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det lå vel i kortene, i og med at jeg hadde odel på gården. Vi bodde i Brønnøysund før vi kom flyttende hit i 1990.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg er litt fascinert av store naturkatastrofer. Jeg kunne tenke meg å være til stede da Atlanterhavet brøt ned muren over Gibraltarstredet.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg har ikke vært noen stor idrettsmann. En gang i verden var jeg i 4H. Derfra har jeg noen premier i terrengløp.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det måtte ha blitt et felles minnesmerke over dem som bygde opp gårdene og brøt jorda. De hadde harde arbeidsdager. Det het at du skulle ligge så dårlig at du gledet seg til å stå opp. Det var nok et slit, og ikke noe å romantisere.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg er ikke så interessert i politikk, men jeg har en forfatter jeg har funnet fram igjen. Han het John Giæver. Han var på Øst-Grønland som fangstmann, han var leder av Polarinstituttet i mange år. Dessuten var han borti Little Norway under krigen.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Her gjelder det å passe seg. Humor blir aldri feil, raushet og åpenhet likeså. Det blir vel ikke feil å være snill heller.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Da sitter jeg gjerne på verandaen i Sørbotn i solnedgang med god mat og god drikke.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– Den har jeg faktisk tenkt litt på. Det ligger ei på Hoøya i Beistadfjorden. Det heter Hoøya i Stjørnfjorden også. Det hadde vært en grei plass.