– Hva opptar deg mest for tida?

– Å få i land årets Stranda 13 event er vel det som opptar meg mest for tida. Ellers er det støysaken som pågår mellom Ørlands innbyggere og Forsvarsbygg. Her synes jeg Forsvarsbygg bør utvise bedre skjønn og heller gå inn for å få til en minnelig ordning med dem det gjelder, framfor å legge opp til å få deler av lokalbefolkninga som fiender.

For øvrig er det en bedrift ved navn Statsnail som ved hjelp av østeuropeiske arbeidere rensker fjæra for snegler. Disse sneglene skulle vært mat for våre vadefugler.

– Hvor går årets ferietur?

– Vi pleier å reise til Spania deler av vinteren, så til sommers blir det vel ikke så lange utflukter. Vi skal nedover på syttiårsdag på Valer, men ellers blir det vel mest småturer med ny gammelbåt i nærområdene her på Uthaug.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg har gitt opp å lete etter det.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg har alltid vært fascinert av havet, og har alltid villet bo i nærheten av det på mine eldre dager.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg kunne tenkt meg å være tilskuer til dagliglivet her ute på fru Inger til Austrått sin tid.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det ligger langt tilbake i tid. Den aller største var nok da vi vant gateløpet på Sunndalsøra i 1969 eller der omkring.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Hvis det er snakk om en bauta lokalt her på Uthaug er jeg usikker, men jeg veit noen det burde vært satt opp en bauta over på nasjonalt plan. Det er krigsseglerne. Jeg har sjøl seglet ute sammen med noen av dem. Mange av dem hadde store mareritt på grunn av det de opplevde under krigen. Innsatsen deres var viktig for nasjonen, likevel ble de dårlig behandlet når de kom heim.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg har alltid vært opptatt av historie, men jeg synes det er vanskelig å peke ut noen god kandidat.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Det er bra at hun er tålmodig og forståelsesfull i alle fall.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det er en dag der nordavinden har gitt seg og sønnavinden kommer. Jeg kan nyte et glass rødvin sammen med kona og bikkja nede på Likskjæret, eller ta en tur uti holmene med båten.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– På en holme, lang uti havet et sted.