– Hva opptar deg mest for tida?

– Jeg ser fram mot sommer og fritid på fritidshuset mitt på Fillingsneset på Frøya. For tida driver jeg og arbeider med oljevernberedskap. Staten har et depot på Ulriksenbygget. Der er det hydrauliske aggregat og slikt som jeg har tilsyn med. Noe av utstyret skal ut på øvelse, og jeg skal se etter at alt er i orden.

– Hvor går årets ferietur?

– Ja, det har jeg. For min del har jeg ferie hele tida som pensjonist, men vi har tenkt oss på en biltur. Til Höga Kusten for å prøve å spise surstrømming

– Hva er ditt skjulte talent?

– At jeg synger bass i mannskoret er ikke skjult. Heller ikke at jeg er glad i å svømme. Jeg har en gammel frimerkesamling som jeg ikke har sett i på mange år. San Marino hadde trekanta frimerker. De husker jeg. Og disse som det sto stygge ord på. Helvetia.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg kommer opprinnelig fra Trolla i Trondheim, nedi Spikarbukta. Der hadde vi båt og garn og vi fisket. Årsaken til at vi havnet utpå her var at vi hadde slekt på Ørlandet. Kona på Opphaug og jeg har en del tremenninger som vi besøkte da jeg var guttunge.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da hadde jeg reist tilbake i tid. Jeg kunne tenkt meg å være med på Bounty og blitt med i land på Pitcairn. Av dem som kom i land til Pitcairn var det en som visste hvordan en skulle framstille whisky. De destillerte noe plantesaft de hadde gjæret, så de drakk seg fulle og ble uforlikte på grunn av kvinner. Så de drepte hverandre. En amerikansk dampbåt kom forbi og kom i prat med de innfødte. Til deres stor forbauselse snakket de engelsk. En fantastisk historie. Christian Fletcher, lederen for mytteriet, har etterkommere der den dag i dag.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det må jeg vel var da jeg var med på norgesmesterskapet i undervannsrugby i 1983 eller deromkring. Ørland Froskemannsklubb stilte lag. Vi vant ikke, men det var likevel en bra prestasjon.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Der er det en god del kandidater. De som startet Ørland Sangforening hadde vært gode kandidater. Bautaen burde stå der det nye fergeleie skal flyttes, for eksempel.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det måtte ha vært en kulturperson. Luciano Pavarotti er en, eller kanskje Olga Maria Mikalsen? Hun hadde i alle fall tru på det hun holdt.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Hun må være omgjengelig, sosial, like å dra på tur og reise litt.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det må være en fin sommerdag der en kan starte opp båten og dra ut til Frøya – gjerne ei stille sommernatt. Da kunne en nynne på «Hildringstimen» av Erik By og se på morgenrøden.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– Storfosna. Da kan byfolk få noe å se fram til når tunnelen kommer. Det er flere fine strender utpå der.