– Hva opptar deg mest for tida?

– Akkurat nå har tiende forstilling på Stoksund skole. Da må jeg bake kake, for de skal ha penger til skoletur. De har et ungdomstrinnsprosjekt. Det blir spennende, for de har skrevet stykket sjøl. Eller er det vær og vind, sol og snø. Det er mye av det, men det må en regne med når en bor på Fosen.

 Når gjorde du sist noe for første gang?

– Jeg holder på å hjelpe til med å ansette brukerstyrte personlige assistenter. Det er veldig spennende.  Jeg gleder meg og jeg er spent.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg har kanskje ikke det. Ikke som jeg kommer på i alle fall.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg havnet på Stokøya fordi jeg fikk vikarstilling ved Stoksund skole. En periode bodde jeg på Kolvereid. Når jeg fikk en sjanse til å komme tilbake til Fosen, grep jeg den. Jeg er veldig fornøyd med at det ble Åfjord.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da trur jeg kanskje at jeg ville reist til Inkariket i Peru. Hvis jeg kunne Machu Picchu til den tida det bodde folk der. Det hadde vært stas.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– For to år sia ble jeg regionmester i bueskyting. Det må vel være den største.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Bonden, fiskeren og den vanlige arbeideren som bygde opp lokalsamfunnet. Nothunden i Bjugn kunne vært satt opp over alt på Fosen.  Eller fiskerkvinnen fra Rørvik som speider utover havet mens hun venter på at manne skal komme heim fra fiske.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg er veldig stor fan av Bruce Springsteen. Han har mange fine tekster, fine tanker og betraktninger om livet og mye samfunnsengasjement. Det måtte bli ham.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Ærlighet. Det er det jeg setter høgest. At han er ærlig og redelig. Ellers må det gå an å ha en takhøgde for det meste. Sjølsagt må det ligge kjærlighet i botn.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det er når sola skinner på kroppen min. Den første vårdagen når jeg sitter på verandaen med kaffekoppen min med sjølukta i nesen. Det er det ingen ting som slår.