Det var nærmest en tilfeldighet som gjorde at konserten i fjellhallen ble en realitet. Stig Bjørnstad har hytte på Kråkvåg, Inger-Ann Kvarme  har ei mor som kommer fra øya, og har dessuten vokst opp på Nes i Bjugn. Med to personer i trondheimskoret med sterke band til Kråkvåg og Fosen ble det en realitet.

Stort kor

Sammenlignet med mange kor på Fosen, er Strindheim Blandakor enormt. De har 70 sangere, og hele 40 av dem stiller opp til konsert på Kråkvåg.  Deres repertoar består av alt fra kirkemusikk til The Beatles. Ørland Gospelkor har rundt 25 sangere, og av disse forventer en at om lag 15 vil delta på treffet. Lillian Drilen fra Uthaug er kontaktperson i Ørlandskoret. Hun forteller at deres repertoar spenner fra gospel til Prøysen.

– Vi har flere medlemmer som er med i andre kor, sier Drilen.

Musikal

Tidligere i vår sto blandakoret for ei forestilling i Frimurerlogen som het «Sound of Musicals.. and movies».

I samband med konserten vil trondheimskoret tillempe sitt repertoar til kystmiljøet som koret skal opptre i. Velforeninga på Kråkvåg vil sørge for servering av kaffe og kaker og med lokale kontakter i Grøntvedt Pelagic har de også skaffet til veie et sildebord. På grunn av sponsinga har de lagt seg på e låg inngangspris. Arrangørene har også ordnet med skyss fra fergeleiet på Storfosna.

Drilen sier erfaringa tilsier at det er bedre å sette opp skyss fra fergeleiet enn at folk baserer seg på å kjøre egen bil.

– Det kan bli trangt om plassen på ferga, sier Drilen.