– Hva opptar deg mest for tida?

– Mannskoret og Ørland Ballklubb. Det er det som tar det meste av oppmerksomheten min. Mannskoret har vært gjennom oppkjøringa til 17. mai. Torsdag var vi hos Valsfjord Mannskor i Eidsvoll på Oksvoll der det var kveldsmat med korsang og sosialt samvær. Der fikk vi sunget noen av traverne vi pleier å framføre på nasjonaldagen. I tråd med tradisjonen skal vi også i år framføre noen av de gode gamle sangene for ørlendingene i Ør

land kulturhus.

– Hvor går årets ferietur?

– Den har vel egentlig gått allerede. Jeg var i Shetland, Orknøyene og den nordlige delen av Skottland. I tillegg blir det sikker en tur til Bærum. Der har jeg en sønn, ei svigerdatter og barnebarn.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Skjulte talent? Nei, der skal du betterdø leite lenge.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det er fordi jeg liker meg her.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da hadde vel turen gått tilbake 4000 år før Kristi fødsel og Skottland. Der har de noen fornminner som overgår det vi har her til lands.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det første jeg kommer til å tenke på er førsteplassen i handballjulecupen til Stentor Radiofabrikk. Jeg spilte på laget til radiofabrikken, og det var vel ikke helt bra at arrangøren sjøl stakk av med førsteplassen, men det ble nå slik det ble. Ellers fikk jeg medalje for forsvarskyting i 1965 uten å delta. Det hadde seg slik at jeg skulle vært med, men fikk landbruksperm. En Torfinn Tørum stilte i mitt sted og skjøt glimrende, men arrangørene visste ikke at det var en stedfortreder som hadde skutt.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Jeg ville hatt et minnesmerke enten over Svein Lilleengen eller Oddvar Hoøen. Både Svein og Oddvar er folk som har satt spor etter seg.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien heim til deg på en middag og en djup samtale. Hvem ville du valgt?

– Per Borten! Jeg trur han gjorde en fin innsats som statsminister, men ikke minst gjorde han mye for krigsseilerne. Han sørget for at de fikk en liten erstatning.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Godt humør. Det er det viktigste.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det må være en dag med godvær som jeg får tilbringe sammen med barnebarna – ute på tur. Det trur jeg bestemt. Enkelt og greit.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– I Rissa. Hvorfor den bør ligge der vil jeg ikke gå nærmere inn på.