Ser at Ole Andre Nilsen forsøker å lage en beskrivelse av meg og resten nord for Ervika om at vi parkerer bussen og går i forsvar.

De som kjenner meg gjennom fotballen og min fotballstrategi, vet nok at mottoet heller er at «angrep er det beste forsvar». For seniortilbudet i FK Fosen er i angrepsposisjon, det samme er det på håndballsiden i Bjugn HK. Masse spillere, godt miljø og engasjement fra omgivelsene.

Så må man spørre seg hvor godt forankret synet til Ole Andre er i egen klubb. Jeg er såpass heldig å ha innsyn i damehåndballen i Ørland BK. Synes jo det ser ganske bra ut der også, med masse spillere på trening og engasjement. Så er realiteten at ØBK herrer i fotball rykket ned fra 4. divisjon, men hva så? Som jeg har lest situasjonen ut ifra det lille jeg har sett, har unge gutter fra klubben fått en del spilletid og skaffet seg gode erfaringer som kan brukes til å skape et godt seniorlag selv om det neste år er i 5. divisjon.

Jeg står fortsatt for svaret mitt som jeg ga sist; Vi må sørge for gode miljø, bevare tilbud og utvikle gode trenere og ledere som igjen skaper gode holdninger. Så får resultatene komme når de kommer. Fasiten må ikke være divisjoner og tabellplassering, men antall aktive spillere og tilbud. Resultatene vil komme om vi jobber godt nok over tid.

Sender med en åpen invitasjon til å overvære sesongen siste kamp til «middelhavsfarer» FK Fosen kvinner i 4. divisjon på Botngård stadion kl. 16:00 på lørdag. Lover god stemning og angrepsvillig fotball selv om det blir sjuende-plass på tabellen etter endt sesong. Det skal vi leve godt med, fordi vi vet hvilken utvikling vi har hatt fra å ikke ha damelag, til nå å ha ett damelag.

Fredrik Sandness