– Fikk en forespørsel fra Eskil Sjøli nå sist helg om å bidra hos dem. Etter å ha fått en grundig brief om klubben og de planene de har så var valget enkelt, sier Trond Øvergård, til Fosna-Folket.

Styret i FK Fosen har besluttet å ikke stille eget seniorlag i 2018-sesongen. Dermed blir Øvergårds juniorlag klubbens høyest rangerte i divisjonshierarkiet.

– Jeg er veldig fornøyd så langt med en meget lærevillig og positiv spillergruppe som responderer meget godt på veiledning.

Fra ballklubb til fotballklubb

Øvergård har vært på klubbjakt siden jubelsesongen med Ørland BK ble avsluttet - der han var med på å vinne et historisk «tre treble»; tre titler i én og samme sesong: seriemesterskap, kretsmesterskap og Obos cup. Allerede i sommer ble det bestemt at trener og klubb ikke kom til å fortsette samarbeidet på grunn av uforenlige tanker om klubbens videre reis.

– Jeg skal bistå Hugo Hansen med juniorsatsningen i 2018, et samarbeid jeg ser meget frem til. Hugo har peiling på fotball, og vi kommer garantert til å lære mye av hverandre.

Øvergård ledet sin første trening mandag denne uken, og han liker det han har sett så langt.

– Jeg har trua på at det er en gjeng som kan bite godt i fra seg etter hvert. De er litt unge enda, men det positive med det er at de forhåpentligvis spiller juniorfotball på FK Fosen i flere år fremover.

I 2018-sesongen skal Øvergård lede sine nye disipler i 2. divisjon. Men ambisjonene stopper på ingen måte der.

– På litt lengre sikt så håper jeg at klubben har et levedyktig og fremadstormende seniorlag igjen om et par år. Det jobbes veldig godt i de yngste klassene i klubben. Med nytt anlegg og ny giv i tillegg så er alt mulig.

Første trening

– Hvis jeg har forstått det rett så kommer også Ørland, Rissa, Vanvik og Åfjord til å melde på juniorlag i samme divisjon.

Øvergård sier han hadde et håp om at Ørland BK og FK Fosen skulle innlede et samarbeid om de eldste klassene, i 2018.

– Ettersom dét tydeligvis ble vanskelig så får vi heller glede oss til de oppgjørene. Alle lokaloppgjør er ekstra gøy.

FK Fosen står foran et spennende år. I Fosna-Folket tidligere denne uken fortalte Eskil Sjøli og Guro Ulset om planene for ny kunstgresstadion i Botngård sentrum.

– Tenk deg FK Fosen mot Ørland ballklubb som åpningskamp i flomlys på ny kunstgressbane høsten 2018.