Mange norske klubber kan i disse dager vente seg en fin førjulsgave fra Norsk Tippings spillere.

Den samlede potten for idrettslag på Fosen er på 1 386 000 kroner. Ørland ballklubb er innvilget mest, med et beløp på 160 686 kroner.

Også Rissa idrettslag, Bjugn IL og Åfjord idrettslag får utbetalt et sekssifret beløp.

– Dette er spillemidler som ikke synes i offentligheten, men som kanskje er blant de viktigste for idrettslagene som mottar dem. Økonomien er en utfordring i mange klubber, og dette grunntilskuddet er viktig olje i maskineriet, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Klikk på linken for å se hvor mye hvert enkelt Fosen-lag får:

Den årlige potten til Lokale aktivitetsmidler (LAM) er en del av spillemidlene som går til idrett. Det er Kulturdepartementet som fastsetter summen, mens ordningen administreres av Norsk Idrettsforbund sentralt og regionalt.

Alle kommuner i landet får tildelt en sum basert på antall innbyggere mellom 6 og 19 år. I 2017 var denne summen cirka 376 kroner per barn eller ungdom. Tilskuddet er for medlemsbaserte lokale lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og unge.

På landsbasis fikk nesten 6 500 klubber tilskudd. Idrettslaget Heming i Oslo fikk mest av alle, med over 1,3 millioner kroner.