De ansatte ved Noryards Fosen fikk i går den tunge beskjeden om at selskapet slår seg konkurs. Tillitsvalgt Øyvind Kimo og de fleste andre ansatte var likevel på pletten ved verftet torsdag morgen.

- Ingen er pliktig til å være på jobb i dag, men mange er her likevel. De vil ikke at andre skal bli skadelidende, sier Kimo.

Spyler skroget

Ferja Korsfjord som til vanlig patruljerer sambandet Flakk – Rørvik ligger inne til dokk for planlagt vedlikehold.

- Det koster mye penger å flytte den til en annen dokk når klossene først er lagt, forklarer Kimo.

Les også: Derfor betalte ikke Rissa-verftets ukrainske milliardæreier egenkapitalen

Så arbeiderne fortsetter å spyle skroget, og skal bytte ut ferjas sinklodd som forhindrer rustdannelse. Dette til tross for at de er har mistet jobben og oktoberlønna er uteblitt.

- Vi må prøve å se etter løsninger. Mest sannsynlig blir det ett eller annet ved verftet, men spørsmålet er når og hvordan. Det har alltid ordnet seg før, så hvorfor ikke nå, sier Kimo.

- Vanskelig tid

Hans bror Rune som har vært permittert den siste tiden, var også innom verftet i dag.

- Det er en tung og vanskelig tid, men vi kan ikke grave oss ned i problemene, sier han.

Lest denne? Europas yngste milliardær eier verftet på Kvithylla

Selv om beskjeden ikke kom helt uventet, er det noe annet å få den endelige bekreftelsen på at verftet er konkurs, forteller de.

- Det har vært motbakker før, men det har alltid ordnet seg. En har tro på at det kan komme ny industrivirksomhet, det kan skje mye i kulissene, sier Rune Kimo.

Ser etter nytt arbeid

Stillingsannonsene blir imidlertid lest. De fleste har begynt å se seg etter nytt arbeid, forteller karene.

- En må lete andre steder enn i Rissa, men de fleste vil nok ikke flytte. Mange er etablert her og har barn i skolealder, sier brødrene Kimo.

Tillitsvalgt Øyvind Kimo sier at gjennomsnittalderen til de ansatte ved verftet ligger på rundt 45 år, og den største andelen av dem bor i Rissa og omegn.

Nylige saker om verftsituasjonen:– Beklagelig at de står uten jobb– Dette er helt uvirkeligNoryards Fosen slår seg konkurs– Ser dette som en ny start- 36 millioner mangler for å redde storkontraktAnsatte vurderer å slå Rissa-verftet konkursBjørnevik: - Forventer avklaring i dag- De må bli enige. Klokka tikker fort.Klubblederen om ikke å få lønnKansellering av millionkontrakt kan bety slutten for Noryards FosenKansellerer kontrakt på 700 millioner kroner