Navn: Bjørn Hosen

Bosted: Stokkøya

Alder: 52 år

Sivilstand: Samboer

Yrke: Daglig leder Åfjord Frivilligsentral

– Hva opptar deg mest for tida?

- Nå er det daglig virke på jobben, med det som skal gjøres og planlegges. Vi har to konserter i dag, idrettsgalla fredag og internasjonal dag lørdag. Dessuten har vi Åfjordsprisen. Det er nok å henge fingrene i, men det er sånn jeg liker å ha det.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg er født og oppvokst der. Det er en staselig plass å bo. Å bo så flott og greit nært naturen er fint. Dessuten er det der jeg har røttene.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– He, he he, nei, i all verden, hva skulle det bli? Jeg har spilt fotball. Det er en kamp som har brent seg inn. I en kamp mot Nes/Oksvoll skåret jeg jeg sju av åtte mål mot dem. Da var jeg fjorten. Det skal nevnes at noen år seinere møtte vi dem igjen. Da var det en spiller rundt femti med hårnett som het Ivar Hellem. Han trudde vi skulle bli lett å springe fra, men der tok vi feil.

– Du spiller ikke fremdeles?

– Veit du, vi hadde gubbetrening sist tirsdag. Jeg har vanskelig for å bevege meg, men får jeg en ball framfor meg…

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det må bli han Knut Sundet, for det han har gjort for veg og samferdsel på Fosen. Jeg trur ikke noe av dette hadde blitt noe av om ikke Knut Sundet ikke hadde vært med.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det har jeg spekulert litt på. Hvem skulle det være? Jeg har ingen store menn eller kvinner jeg ser opp til. Jeg holder meg til fotballen. Mitt største idol var bestandig Diego Maradona. Jeg måtte hatt tolk, så skulle vi snakket om fotballbragdene hans til han la opp. Han skulle fått heimlaga raspaball med bacon, med brunostdipp.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Jeg er så altetende at jeg trives med mange slags dager. Ikke skal det være for kaldt og heller ikke for varmt. Tjue grader, sommerfestival, lørdagskonsert for 800 mennesker. Der står jeg med hendene i kryss, har samboeren Linn ved siden av meg, og tenker at dette ble veldig bra. Da har jeg det godt.

– Har du noen sinne fått gjennomført noen av dine nyttårsforsett?

– Nei. Jeg har sjelden hatt noen. Hvis du bestemmer deg for å gjennomføre noe, kan du like godt gjøre det 23. april.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Jeg sjekker den på telefonen, men er ikke så opptatt av den. Været får en ikke gjort noe med. Jeg jobber i oppdrettsnæringa i ti år. Da var jeg veldig avhengig av været, og det er noe av det jeg savner minst.

– Når gikk du sist på ski?

– Would you know, det var på Storlien for fjorten dager sia. Gangen før det var det tre år sia. Jeg trudde aldri jeg skulle komme fram, for det klabbet sånn. Jeg liker ikke å gå på ski.

– Bør Fosen få sin egen ulvestamme?

– Nei. Hvorfor i svarte skulle vi ha det? Ulven får være i den norske faunaen, men den må beskattes og bestanden må holdes nede. En må ha en fornuftig forvaltning.