«Vi er selvfølgelig veldig glade for at saken endelig er avsluttet. Det har vært en enormt stor belastning for oss», skriver de i en epost til Fosna-Folket.

Det var onsdag 27. november i fjor at en gutt (1) ble funnet død i en småbarnsfamilies hjem i Vanvikan i Leksvik kommune. Barnets far og mor ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Foreldreparet har hele tiden hevdet sin uskyld.

- Ingen sikker dødsårsak

Nyheten om at saken er henlagt kom fredag forrige uke. Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes opplyste til Fosna-Folket at saken var henlagt etter bevisets stilling.

- Grunnen til at saken er henlagt på grunn av bevisets stilling, er at de rettsmedisinske sakkyndige under etterforskningen ikke har kunnet konkludere med noen sikker dødsårsak, sa han.

Soknes ønsket å presisere at det har vært nødvendig med en etterforskningstid på nærmere ett år.

- Den tiden etterforskningen har tatt har vært nødvendig. Alvoret i saken tilsier dette, også bruken av ekstern kompetanse, sa han.

«Trist»

Foreldrene, som ikke lenger er siktet i saken, påpeker at den lange etterforskningstiden har vært en belastning.

«Det at etterforskningen tok så lang tid er trist. Det å miste et barn er aldri enkelt. Og når du i tillegg blir siktet for å ha skyld i dødsfallet, så gir man litt opp. Vi er litt sparsomme for ord», skriver paret i eposten til Fosna-Folket.

Advokat Tore Angen, som er forsvarer for den siktede kvinnen, har tidligere uttalt at det vil være aktuelt med erstatning til foreldreparet.

- Min klient har automatisk krav på erstatning for dagene hun tilbragte i varetekt. Så får vi vurdere om det er grunnlag for å reise et ytterligere krav om erstatning, sa han til Fosna-Folket i august.