- Det er et klart bevisgrunnlag for at NN (navnet på tiltalte) har begått drap, sa aktor Bjørn Kristan Soknes i innledningen til sin prosedyre.

Det skriver adressa.no.

Drepte trolig med øks

Den tiltalte er født og oppvokst i en Fosen-kommune. Han har de siste årene hatt bostedsadresse i Trondheim. Drapet fant sted natt til torsdag 16. januar i år i Kjøpmannsgata i Trondheim. Ifølge tiltalen skal fosningen ha hogget og stukket Vibeche Sofie Falch Danielsen flere ganger i hodet og halsen med et skarpt redskap. Påtalemyndigheten mener drapsvåpenet var en øks. Fornærmede ble påført blant annet kraniebrudd og brudd i venstre kragebein samt to stikk- eller skjæresår på venstre og høyre side av halsen. Fosningen er også tiltalt for å ha mishandlet liket ved å ha hogget eller skjært av henne høyre lillefinger.

- I tvil

Aktor Soknes er imidlertid i tvil om at fosningen utførte drapet alene. 48-åringens tidligere samboer var også i leiligheten da drapet fant sted. Hun hevder imidlertid at hun var på badet og vasket en hund da drapet skjedde. Fosningens ekssamboer var tidligere siktet i saken. Hun ble løslatt i sommer og siktelsen frafalt. Aktor Soknes sa til Fosna-Folket tidligere denne uka at han er i tvil om ekssamboeren også var til stede da drapet ble utført.

- Det er uklart. Det ligger i det at saken er henlagt etter bevisets stilling. Hadde vi vært sikre på at hun ikke hadde vært der, så hadde saken vært henlagt på et annet grunnlag. Bevisets stilling sier indirekte at vi er i tvil, sa Soknes.