Det var om kvelden den 7. mai i fjor at hendelsen skjedde et sted i Ørland kommune. Kjøreturen hjem var kun på tre kilometer. På veien kom siktedes bil borti en møtende bil som hadde stanset for å slippe siktede forbi. Siktede har forklart at han ble blendet av sola. Ifølge dommen i Fosen tingrett oppsto det riper på begge biler.

Fikk kjeft

Trafikkuhellet ble observert av en nabo. Vedkommende ringte politiet. Promillekjøreren dro imidlertid hjem. Han ringte da kona for å fortelle hva som hadde skjedd.

«Siktedes bil var nylakkert og han fikk kjeft av kona, både på grunn av uhellet og at han hadde drukket og hadde kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand», står det i siktelsen mot mannen.

Brandy

Ifølge sin egen forklaring, var siktede opprørt etter telefonsamtalen med kona. Han drakk da en flaske 0,7 liter brandy. Deretter gikk han og la seg. Mannen ble etter kort tid vekket av at politiet kom på døra.

2,49 i promille

Det ble tatt blodprøve av siktede 4 timer og 20 minutter etter kjøringen. Den viste en promille på hele 2,49. Retten mener at den særdeles høye påvirkningsgraden skyldes inntaket av brandy etter at kjøringen fant sted. Retten mener siktede hadde en promille på minst 1,2 da han kjørte.

«Siktede ble av vitner umiddelbart etter kjøringen beskrevet som beruset», står det i dommen.

Dommen

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Retten la i formildende retning vekt på siktedes uforbeholdne tilståelse. I skjerpende retning påpekte retten at siktedes kjøring medførte et stort skadepotensial. Mannen i 40-årene ble dømt til 21 dagers fengsel. Han må videre betale en bot på 20 000 kroner. Han får heller ikke kjøre bil på 24 måneder.

Les mer: