Fremo har versert lenge blant de seigeste løperne på Fosen. I en alder av 30 år holder han fremdeles koken, og prestasjonen fra helga viser at rissværingen ennå har mye å gå på, sjøl om tidtakinga kan skape kløe i hodebunnen.

– De opererer med både nettotid og bruttotid, forklarer Fremo.

Andre fosninger

For ei tid tilbake var to andre profiler fra løpermiljøet på Fosen i ilden

Ola Berg Fines, 1990-modell som løper for Mosvik IL. lo til i Den Haag i Nederland den 11. mars. Her noterte han solide 1.06.55.

Resultatet 1.07.18. som 96-modell Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd IL løp inn til i Den Haag 11.mars står det også respekt av.

Thomas Fremos løp fra Tyskland i helga føyer seg dermed i en rekke av sterke resultater fra fosninger den siste tida.

Afrikanske harer

Deltakelsen under løpet i Berlin skal ha vært rekordhøgt. Fremo har ikke det eksakte tallet på løpere, men han mener antallet lå på rundt 35 000. Nivået var også høgt med flere eliteløpere enn tidligere.

– Det var en artig opplevelse, sier Fremo.

Noe som ikke var fullt så artig for løperen fra Rissa var at han ble forkjølet i uka før han skulle delta. Derfor var han i tvil om han i det hele tatt skulle stille. Etter løpet er han glad for at han trosset denne innskytelsen og likevel bestemte seg for å stille til start.

– Det gikk bra likevel, sier Fremo.

Oppnåelig mål

Å klokke inn på 1.07 var noe som Fremo på forhånd hadde visse forhåpninger om å klare. Store deler av løpet gikk over all forventning godt, men likevel må han medgi at de siste tre kilometerne var tunge.

– Jeg var med i ei gruppe fra start som var litt for gode for meg, sier fosenløperen.

Imidlertid var han ikke den eneste som måtte gi slipp på denne gruppa med mange gode løpere fra Kenya i teten.

Da han kikket seg bak skuldra, så han at det ikke var noen andre som fulgte opp. Han bestemte seg for å henge på i den gruppa han lå i.

Seig slutt

Sju kilometer fra mål var det en eller annen som drog opp tempoet i gruppa. Fremo hadde sett for seg en kilometertid på i overkant av 19 kilometer i timen. Farten lå derimot rundt 20 kilometer i timen på dette tidspunktet. Én kilometer i timen høres ikke mye ut, men den ekstra innsatsen koster mer enn det høres ut for.

– Det krever mye ekstra krefter, sier løperen.

Stemninga langs løypa var enorm hele turen.

– Det sto minst like mye folk langs løypa som det var folk som sprang og mange av dem hadde trommer og greier. På slutten av løpet oppfattet jeg ikke så mye av det, for da var det tunnelsyn, forklarer fosningen.

Mål

Etter turen var han rimelig nok ganske mørbanket, han hadde vondt i halsen og kjente godt at han hadde tatt seg ut.

– Men det var en god følelse. Jeg er ingen profesjonell utøver, men jeg har alltid et mål og om å gjøre det bra, sier han.

Fremo er kjent for både ski og løping, men maraton er han ganske fersk i. Løpet i Berlin er hans fjerde. Han berømmer klubben som har gjort det mulig for ham å delta. Nå håper han at fosningenes gode resultater kan føre til at flere unge velger å slenge seg med.

– Mitt håp er at vi skal få til mer rekruttering, sier Fremo.