Fjellørnen-løperen lå alene i tet sammen med fosningen Ørjan Kjeldsli og en Strindheim-løper gjennom det 15,3 kilometer lange løpet.

- På slutten trodde jeg at jeg måtte slippe. Jeg tenkte at de var sterkere enn meg. Men når jeg er med helt til det er igjen 500 meter, får jeg alltid frem en spurt, forteller Thomas Fremo like etter målgang.

Les mer:

Fikk noen meter

Her spurter Thomas Fremo inn til seier. Ørjan Kjeldsli har overtaket på Strindheim-løperen lenger bak i feltet. Foto: Alexander Killingberg

Rissværingen rykket i nest siste sving.

- Jeg hørte at det ble en 10-15 meter ned til de andre.

- Hadde du mer å gå på på slutten?

- Nei, da er det tømmerstokker ja. Det kunne ikke ha vært mange meter til, sier Fremo.

Opp den siste bakken til målområdet ved Rissahallen så det ut som Rissa-løperen hadde god kontroll. Og Fremo fikk et skikkelig jubelbrøl fra publikum i det han krysset streken.

Bedre med asfalt

De siste årene har Ebrahim Abdulaziz vært suveren i Botn rundt, men i år stilte han ikke til start.

- Jeg var litt skeptisk til om det skulle bli litt mer lureløp når Ebrahim ikke var med, men det ble bra tempo hele veien. Vi byttet på å dra. Det var litt seigt i regnet. I tillegg hadde vi litt flau motvind. Det var imidlertid bedre å springe på asfalt enn grus. Det er en annen respons, påpeker Fremo.

Asfalten kom på plass etter at den utflyttede rissværingen Kristian P. Berg donerte 2,5 millioner kroner til formålet, og i fjor sommer fikk veien asfalt.

527 deltakere

Ikke nok med at Fremo fra Rissa tok førsteplassen i årets Botn rundt. I regnværet var det Ørjan Kjeldsli som vant spurten om 2. plassen. 529 personer var påmeldt årets Botn rundt.

- Det er en del mindre enn i fjor, men været utgjør en del. Vi er egentlig godt fornøyd sett i forhold til at været er så dårlig. Neste år er det 50. årsjubileum. Da håper vi på rekord, sier arrangementsleder Tom André Bredesen.