– Det slår meg at de andre partiene er ivrige på å få unna kommunevalget før dette avgjøres. Jeg mener man må ha såpass ryggrad, at man sier hva man mener, sier Fagervold.

– Det er ingen vits i å slå sammen kommuner om alt skal være som det har vært.

Bekymret

Fagervold er også bekymret over at politikerne fra Rissa stemte for utsettelse, mens politikerne fra Leksvik stemte mot.

– Det liker jeg ikke. At det blir Rissa mot Leksvik i avstemminger, sier Fagervold.

Pensjonistpartiet har hatt medlemsmøte og diskutert saken.

– Pensjonistpartiet går for rådmannens innstilling. Det vil si, flytte ungdomstrinnet på Vanvikan og Stadsbygd skoler til Åsly. Jeg mener det er en fordel, ikke bare økonomisk, men også for miljøet, læring, og elevenes utvikling, sier Fagervold som er tidligere ungdomsskolelærer.

Var enstemmig

Han påpeker at dette var enstemmig etter et medlemsmøte i partiet.

Fra Indre Fosen Høyre sin side begrunnes utsettelsesforslaget slik av Daniel Lyngseth Fenstad:

– Det er viktig at store strukturendringer har god forankring hos både innbyggerne og i de politiske partiene. Med utsettelse vil innbyggerne få mulighet til å si sin mening og den nye kommunen får tid til å sette seg. I tillegg står vi overfor store økonomiske utfordringer i tiden fremover. Med utsettelse vil vi få oversikt over kommunens fremtidige økonomiske forpliktelser og hvilke konsekvenser dette får for det kommunale tjenestetilbudet som helhet. Det er selvfølgelig beklagelig for alle involverte som opplever usikkerhet rundt prosessen, men så viktige saker må være godt og forsvarlig behandlet før vedtak.