Bildet er tatt under transporten fredag kveld, hvor vi ser et turbinhus bli trukket ut fra Monstad.

LES OGSÅ:* Klar for den første store transporten til vindparken -Fosna-Folket* Her blir det tungtransporter -Fosna-Folket* Her settes de første turbindelene på land -Fosna-Folket* Det meste klart for å sette opp 71 vindturbiner -Fosna-Folket

Avlyste

Bil, henger og last veide i dette tilfellet 200 tonn. Dette var transport nummer to av selve turbindeler, første transport var på onsdag. Det skulle også fraktes deler torsdag kveld, men det ble utsatt til fredag på grunn av vanskelige vær- og kjøreforhold.

Denne uka starter de lengste transportene med turbinbladene, som hver og en blir på over 60 meter.

Denne uka starter de lengste transportene med turbinbladene, som hver og en blir på over 60 meter. Foto: Lars Birger Berdal

710 spesialtransporter

Deler til 71 turbiner skal fraktes opp i vindparken i Roan. Hver turbin krever ti lastebillass, så det blir 710 spesialtransporter for at parken skal kunne fullføres. Oppsett av hele turbiner skal etter planen ta til rundt begynnelsen av mai.

I løpet av høsten skal alle turbinene stå ferdig slik at man kan gå i gang med prøvedriftsperioden på to år fra nyttår. Det er satt opp flere målestasjoner som kontrollmåler blant annet vindmengden i parken.