Emil har kunder fra hele verden

Åfjordingen Emil Sørheim er en verdensvant kar som har sett seg om i verden. Imidlertid er han glad for å kunne presentere heimkommunen for tilreisende turister. – Vi har mye å være stolt av her i Åfjord, sier Sørheim.
næringsliv

Når Fosna-Folket er innom, har Sørheim besøk av flere turister. Han er en av dem som er turustvert for Åfjord og Roan kommune i sommer. En av kundene er Inger Lise Pettersen fra Korgen i Nordland.

– Jeg har vært på Ørlandet tidligere, men jeg har ikke sett noe av resten av Fosen, sier turisten.

 LES MER:

Varaordfører er kritisk til å utvide verneområde: – Har ingen garantier for å bli hørt

Stortinget har vedtatt et nasjonalt mål om vern av 10 prosent av landets skogareal for å stanse tapet av biologisk mangfold. Utvidelse av verneområder blir imidlertid ikke mottatt med jubel og applaus i Bjugn.

 

Stokkøya

Pettersen er spesielt interessert i å få med seg Stokkøya og Stoksund mens hun er her på besøk.

– Vi tenker oss innom Stokkøya Sjøsenter, sier Pettersen, og tar imot et kart av turistvert Sørheim.

Nordmenn utgjør naturlig nok en god del av turistene som kommer innom, men Sørheim ser seg ikke forbala på om de tilhører andre nasjonaliteter. Han snakker godt engelsk og han kan litt fransk. Tysk er det verre med, men dette byr ifølge ham ikke på særlig problemer.

– De fleste snakker engelsk, sier han.

 LES MER:

Det er dette som er sann livsglede

Pårørendegruppa "Livsgleden"  i Rissa arrangerte også i år Midtsommerfest med grilling, leiker og sang. Gårdstunet til Venke og Ronny Overland i Sør-Modalen tok i mot gjestene.

 

Student

Sørheim er student og har samlet inn 40 studiepoeng. Til høsten vil han inn på sykepleierhøgskolen. Studiepoengene har han i statsvitenskap. I tillegg til studiene har han jobbet litt her og der, som han sjøl uttrykker det.

Sørheim er sjøl glad i å reise. Noen særskilt favorittdestinasjon har han ikke.

– Jeg har reist så mye fra før at jeg synes det er vanskelig å peke ut noen favoritt. Det måtte i så fall bli Canada. Det er et stilig land, sier Sørheim.

 LES MER:

 

Vanlige spørsmål

Det turistene vil vite av turistvertene, er så ymse, ifølge Sørheim. Mange spør om overnattingsplasser, andre vil vite om fiskemuligheter.

– Og så lurer de på hva som finnes i bygda og hva som skjer, sier verten.

Han har ikke noen egne favoritter blant reisemål i Åfjord heller.

– Jeg er glad i store deler av bygda. En lærer seg å sette mer pris på den når en sjøl borte store deler av året, sier Sørheim.

 LES MER:

Norgesmester i søppel

Fosen Renovasjon gjør det skarpt i en kundetilfredshetsundersøkelse hvor i alt 30 avfallsselskap over hele landet har deltatt.

 

Vrimmelen

Blant de mange tyskerne som kommer til Åfjord finnes er det for øvrig en del som har lært seg litt norsk.

– Det er jo ikke så ulikt norsk, så det går an å forstå hverandre. Dessuten er de fleste turistene i stand til å snakke litt engelsk, sier studenten.

Foruten Sørheim er det en turistvert til som jobber i teltet på Åfjordstorget. De er som oftest bare én på jobb, men på lørdager kan de være to. På den tida Sørheim har vært i jobben har han ennå ikke vært borti ubehageligheter.

– Folk er som regel trivelige, sier han.

LES MER:


 LES MER:

Åfjording klar for å kjempe mot Europas beste

Emil Sørheim (18) er atter en gang tatt ut til å representere Norge.


 LES MER:

Landslagsspiller fra Fosen går for EM-gull

17 år gamle Emil Sørheim fra Åfjord fikk med seg to landslagsscoringer fra VM i Buffalo i USA.

 
næringsliv