- Jeg spurte om den som hadde gjemte øksene kunne finne de fram igjen, men uten respons, sier Finn Olav Odde som er ukas storbonde på Farmen.

Da Magnhild fikk tips av Olav Harald om at de yngste damene på Farmen trente på øksekast, tok det ikke lang tid før øksene på gården forsvant på like mystisk måte som mye av det andre utstyret som Finn Olav trengte for å løse ukesoppdraget.

Da Finn Olav valgte Magnhild til førstekjempe, antydet hun raskt at Alina var utsatt før andrekjempevalget. Årsaken var kort og godt at Alinas to finalekniver etter sine to uker som storbonde. Det gikk som ventet, Alina måtte i kamp den siste uka før finaleuka i Farmen 2014.

Dramatisk tvekamp

Tross trening på øksekast i skogen, så ble det en høydramatisk tvekamp mellom Magnhild og Alina. Etter prøvekastet, var det ingen av de to som fikk øksa i blinken i løpet av de ordinære rundene i tvekampen. Dermed ble det ekstrakast, og til slutt var det Magnhild som trakk det lengste strået.

- Alina fortalte at hun var kjempenervøs under øksekastingen. Kanskje var det nervene som gjorde at hun heller ikke holdt tak i øksa på den beste måten, sier Finn Olav Odde.

- Livet er snudd på hodet

Interessen for årets sesong av Farmen slår alle rekorder. Finn Olav Odde er blant de nominerte til ”Årets navn” i VG. Ørlendingen får en enorm strøm av meldinger fra folk over hele landet for sin innsats inne på gården.

- Hvordan er det å bli nomert til ”Årets navn” i landets største avis?

- Det er helt utrolig og rart hvordan livet er snudd på hodet i løpet i løpet av kort tid. Det er godt at folk synes om måten jeg er meg sjøl på, sier Odde til fosna-folket.no.

Søndag satt han nok en gang foran tv-skjermen for å følge Farmen. Som deltaker vet han mye om det som skjer i hver episode, men heller ikke Finn Olav Odde vet hva produsentene har valgt å ta med, og hva som er redigert bort, i hver enkelt episode.