- Jeg lovte Fredrik at jeg ikke skulle gjøre noe på Farmen som kunne få han til å skjemmes over meg, sier pappa Finn Olav Odde.

Hjemme på Ottersbo i Ørland står fortsatt blinken som Finn Olav brukte da han trente på øksekast før Farmen-innspillingen startet. Rettere sagt, det som er igjen av blinken. Øksa som Odde kjøpte i Sverige benyttes fortsatt, og i dag er sønnen Fredrik en tøff utfordrer når far og sønn tar en duell i øksekast.

Enorm oppmerksomhet

Fredrik Odde sier til fosna-folket.no at han også merker den enorme oppmerksomheten det er rundt pappa Finn Olavs innsats på Farmen på TV2. En oppmerksomhet 15-åringen ikke hadde drømt om da far Finn Olav reiste til Farmen.

- Jeg får mange kommentarer, og har vel blitt litt mer populær på skolen, sier Fredrik Odde. 15-åringen har hele sitt liv har hatt et veldig tett forhold til pappa Finn Olav. Nå går han siste skoleår på Ørland ungdomsskole, og ser fram til å starte på videregående skole til høsten.

Midt i blinken

Utenfor familiens bolig griper Fredrik øksa, svinger den elegant før han slipper skaftet. Svisj, og den sitter solid plantet midt i blinken. Full pott for unge Odde.

- Jeg er stolt over Fredrik, sier Finn Olav Odde. Ved siden av står kone og mamma Laila Odde. – Øksa er for tung for meg, sier hun, tydelig stolt over begge ”guttene” sine!

MIDT I BLINKEN: Med pappa Finn Olav Odde og mamma Laila Odde som tilskuere viser Fredrik Odde at han er treffsikker i øksekast. Foto: Skjalg Ledang