Etter et sykkeluhell for to år siden har han slitt med et kragebeinsbrudd som ikke vil gro. Tanken på å møte 30 år yngre Ørjan Hult i denne vanskelige øvelsen fristet slettes ikke. Han takker programleder Gaute Grøtta Grav for at han kom på bedre tanker.

Var 100 prosent sikker på seier

- Gaute spurte om jeg virkelig ville gi fra meg seieren. Etter å ha tenkt meg om, skiftet jeg mening. I det øyeblikk var jeg 100 prosent sikker på at jeg ville vinne tvekampen, sier Finn Olav Odde til fosna-folket.no.

Legende-status

Med seieren over Ørjan Hult (25) i kveld skrev ørlendingen Finn Olav Odde Farmen-historie. Aldri har en Farmen-deltaker, siden programmet startet i 2001, vunnet tre tvekamper på rad. Nå har Finn Olav Odde gjort det, og blitt historiens første Farmen-legende.

Smertefull tvekamp

Finn Olav Odde har heller ikke sett Farmen-episodene før de sendes på tv, sjøl om han er helt sentral i serien. Søndag satt han hjemme sammen med kona Laila (54) og sønnen Fredrik (15) og fulgte serien som i år slår alle tidligere seertall.

Etter den historiske seieren over Ørjan forteller Finn Olav Odde om strategien han brukte. Melkespannholding regnes av mange som den mest smertefulle grenen man kan velge i tvekamp, når melkesyra bokstavelig talt begynner å boble i kroppen.

- Var i ekstase

- Jeg sa til meg selv at jeg skulle holde ei bøtte med fjær. Når selve tvekampen pågår er jeg mentalt et helt annet sted enn på Farmen, det er nesten som å være i en slags ekstase, forteller Farmen-Finn hjemme i stua på Ottersbo i Ørland.

”Finn-bua”

I tre uker på rad har Finn Olav Odde nå gått seirende ut av tvekampen på Farmen. I den første tvekampen var han andrekjempe, og fikk velge gren i tvekampen. De to siste ukene er det erkerivalen Olav Harald Ulstein som har valgt Finn Olav til den utsatte førstekjempen.

- Gaute foreslo å døpe førstekjempebua til ”Finn-bu”, sier Finn Olav Odde med et smil om munnen. Klar for å underholde og engasjere på tv-skjermen i nok ei uke!