- Bakgrunnen for innkallingen er at kommunestyret vedtok å fremskynde planlagte innsparinger innenfor rådmannsfunksjon på 300 000 kroner, og jeg ønsker å drøfte ulike vurderinger knyttet til denne innsparingen med formannskapet, sier Raaen.

Derfor har han innkalt til et ekstra formannskapsmøte i Bjugn førstkommende tirsdag.

Nedbemanningsprosessen i kommunen har kommet langt. Etter siste kommunestyremøte i midten av desember hvor budsjettet for 2016 ble endelig behandlet, sendte administrasjonen i kommunen ut et skriv der ansatte blir informert om at kommunen skal nedbemanne med cirka 30 årsverk.

«Foreløpig vet vi ikke eksakt hvordan dette fordeler seg på naturlig avgang, vikariater og midlertidige stillinger og oppsigelser av faste ansatte. (...) Mest krevende blir det for dem som mister jobben sin. Flere vikarer og midlertidige ansatte må slutte, men også faste ansatte vil kunne få oppsigelse. Nedbemanningen vil skje innenfor de klart definerte områdene. Det betyr at andre enheter og avdelinger ikke risikerer oppsigelser.», står det blant annet i brevet.

Områdene som blir rammet av nedbemanning er hele pleie- og omsorgsenheten, helsestasjonen, Botngård skole, kulturskolen og sentraladministrasjonen (de som er underlagt rådmannen).

Videre går det frem at kommunen behandler nedbemanningen som en masseoppsigelse, ettersom den betyr oppsigelse av minst ti arbeidstakere innenfor et tidsrom på 30 dager.

Flere artikler om den økonomiske situasjonen i Bjugn: