- På bakgrunn av den økonomiske situasjonen i kommunen er det ingen tvil om at ishallen var et feilgrep, men nå står den der og da må den drives på et minimumsnivå med tanke på utgifter, mener SV-politikeren.

Hun får støtte av Høyre-politiker Einar Aaland.

- Ishallen er blitt en luksusfelle som vi ikke klarer å gi slipp på, sier han.

Sammen med Høyre har SV bedt om en rekke utredninger fra rådmannen for å finne ut om det er flere penger å hente andre steder på budsjettet enn de kuttene det er lagt opp til innenfor oppvekst og helse, pleie og omsorg.

Leseth mener kommunen må spare inn mer på kultursektoren enn det som det legges opp til i budsjettforslaget til rådmannen. I 2016 tenker rådmannen å spare inn 400 000 kroner på kulturbudsjettet, men politikerne har signalisert at de ønsker å kutte ytterligere innenfor sektoren. Ordfører Ogne Undertun (Ap) har sagt at de vil se på en ytterligere innsparing på 200 000.

SV og Høyre mener ikke det er nok.

- Jeg er glad i kultur, det handler ikke om det. Men når vi ikke klarer å levere på de lovpålagte oppgavene, så må vi snu hver en stein. Jeg føler ikke at det er blitt gjort, derfor kan jeg ikke stemme for rådmannens budsjettforslag, sier Leseth.

I tillegg til en ytterligere redusering av utgifter innenfor kultur, ønsker SV og Høyre å se på flere innsparingstiltak innenfor administrasjon, og partiene mener det også er nødvendig å legge ned Fagerenget skole i Lysøysund.

Les mer om SV og Høyre sine synspunkter på rådmannens budsjettforslag i tirsdagens papirutgave av Fosna-Folket.