Under siste kommunestyremøte i Bjugn gikk Sp-politikeren opp på talerstolen og sa at kommunen bør se etter private aktører som kan være med å betale ned gjelda etter byggingen av ishallen før kommunen blir presset til å legge ned skoler og barnehager i grendene.

- Vi må tenke på fremtida, sa Graneng som selv er fra Lysøysund.

Bjugn kommune eier i dag Fosenhallen gjennom det kommunale foretaket Campus Fosen, og Graneng ser ikke noe negativt i at private aktører kan overta eierskapet.

- Må spørre

Det skjer ikke lenge etter at SV-politiker i Bjugn, Mette Mari Leseth, gikk ut i Fosna-Folket og sa at hun ikke er i tvil om at ishallen var et feilgrep på bakgrunnen av dagens økonomiske situasjon.

- Jeg lurer på når vi skal begynne å innrømme at vi ikke har råd til ishallen, sa Leseth.

Graneng utdyper sine synspunkter overfor Fosna-Folket, og sier at store deler av pengene som blir overført fra kommunen og inn i Campus Fosen KF, går til å betale ned byggelån på både Fosenhallen og kulturhuset.

- Det går med drøye fem millioner kroner i året på å betale renter og avdrag. Jeg mener vi må ut og spørre næringslivet om de vil være med å hjelpe kommunen med å betale ned Fosenhallen.

Den totale gjelda på både Fosenhallen og kulturhuset er på i underkant av 80 millioner kroner.

- Et godt tilbud

Graneng tenker at aktører som for eksempel Forsvaret og Marine Harvest kan være villige til å bidra som et ledd i å få folk til å bosette seg på Fosen.

- Hallen er et godt tilbud for folk på Fosen. Den blir brukt av mange, spesielt på en vinter som dette.

Han viser også til at Salmar-gründer Gustav Witzøe har spyttet inn over 50 millioner kroner i lokalsamfunnet på Frøya.

- Sånn som kommune-Norge har det i dag må vi være på lag med private aktører for å få til noe. Det er på de lovpålagte tjenestene staten kommer og ser oss i kortene. Og nå skal de redusere tilskuddene til de minste kommunene, så det blir ikke enklere fremover.

Sånn som den økonomiske situasjonen er i Bjugn, mener Graneng at kommunen bør se på alle muligheter.

- Men hvis ingen vil kjøpe hallen, kommer vi ikke unna betalingen av lån og renter, påpeker han.