På siste kommunestyremøte i Bjugn ble andre tertialrapport for tre av kommunens kommunale foretak behandlet.

Lagunen i Bjugn KF som eier hotellet i Botngård ligger noe under budsjett, og årsaken er at kommunale avgifter og rentekostandene er for lavt budsjettert, ifølge økonomisjef Geir Aune.

- Det forventes ingen vesentlige endringer fram mot årsskiftet, så det ligger an til en mindre overskridelse på årsbasis, sier Aune.

Det kommunale foretaket får trolig et negativt årsresultat på cirka 40 000 kroner.

Jobber for å bedre resultatet

Campus Fosen KF som blant annet har ansvaret for å drifte Fosenhallen og kulturhuset i kommunen, går mot et underskudd på 237 000 kroner i år.

Kultursjef Ådne Røkkum forklarer at man jobber for å bedre resultatet.

- Inntektene er sesongbetont, og vi har flere arrangementer på slutten av året, så det forventes at bildet endrer seg noe ved årsslutt.

Med overskudd

Valsneset Utvikling KF ser derimot ut til å gå med et overskudd på cirka 50 000 kroner.

- Flere inntekter enn forutsatt, og litt lavere kostnader enn antatt, sier økonomisjef Aune.

På siste kommunestyremøte ble budsjettene for 2016 i de tre kommunale foretakene også behandlet. I tillegg fikk styreleder i Valsneset Utvikling og ordfører i Bjugn fullmakt av kommunestyret til å selge foretakets aksjer i Ace AS. Sintef og NTNU er andre eiere i selskapet.

- Vi har en minoritetsandel av aksjene. Så i stedet for å sitte der uten innflytelse, er det like greit å selge seg ut. Vi må forhandle for å få best mulig pris, forklarer Aune.

Lest denne? Så mye får de for sitt politiske engasjement