- Det er rett og slett kjempeartig, kommenterer en strålende fornøyd lagleder Erlend Simonsen idet tredje etappedag gikk av stabelen fredag morgen.

Tok innpå

St. Olavsloppet er en landeveisstafett som går mellom Trondheim og Östersund. På første etappedag onsdag denne uka sprang lagene fra Trondheim til Levanger. Fjellørnen endte dagen på 5. plass. På andre dag går løypa fra Levanger og oppover Verdalen til Sandvika ved riksgrensen. Det var i disse motbakkene at Fjellørnen klatret opp på pallen.

- Sammenlagt er vi imidlertid fortsatt på 5. plass, men vi tok innpå i går, forteller Simonsen fredag morgen.

Jevnt lag

3. plassen torsdag har gitt Fjellørnen blod på tann. Før årets lopp var målsettingen topp fem sammenlagt. Nå er forhåpningene noe skrudd i været.

- Vi håper på topp tre i dag også. Kanskje vi kan klare en 4. plass i sammendraget, sier lagleder Simonsen fredag morgen.

Fjellørnens antatt sterkeste kort Ørjan Kjeldsli måtte stå over torsdagens etappe på grunn av forkjølelse. At laget likevel klarte 3. plassen på dagsetappen gir grunn til optimisme.

- Jeg håper Ørjan er tilbake i dag. Vi har et sterkt lag i dag, forteller Simonsen.

- Hvorfor gjør dere det så bra i år?

- Vi har en sterk løper med Alexander Kirkeberg fra Malm. Han er en treningskamerat av Ørjan Kjeldsli. I tillegg har vi flere unggutter som hever nivået når de må. De blir litt presset og føler at de må prestere, og da henger de med i teten. Vi har også Sondre og Vegard Vårheim som leverer godt, i tillegg til Sindre Grønflaten som er et eget maskineri. Han løper langetapper hver dag og er i skikkelig god form. Ellers er vi et veldig jevnt lag. Det er ingen som trekker vesentlig ned. Hele laget har i snitt en kilometertid på mellom 3 minutter og 5 sekunder og 3 minutter og 45 sekunder, opplyser laglederen.

På de siste etappene inn til Åre fredag skal de to unge og lovende løperne Øyvind Aaslund og Håkon Simonsen i aksjon.

Skal evaluere

Selv om Fjellørnen holder en sterk 5. plass i sammendraget, er 1. plassen helt utenfor rekkevidde.

- Namdal løpeklubb leder. De har vi ingen sjanse til å slå. De ligger vel 15 minutter foran oss i sammendraget etter to dager. Rindal på andreplass er ti minutter foran, forteller Simonsen.

- Nå som dere har gjort det så bra i år, drømmer dere om å gå for 1. plassen neste år?

- Jeg og Thomas Fremo snakket om neste år. Vi ble i hvert fall enige om å prøve og være på pallen på dagsetappene. Vi får ta en ordentlig evaluering av alle etappene etter årets lopp for å se hvor vi kan knipe inn tid. Det er ett minutt her og ett minutt der som blir utslagsgivende til slutt, påpeker Simonsen.

Les mer om loppet:

Her skal forsvarsgutta veksle, men hvor er Ståle?