Cupfinalen mellom Rosenborg og Stabæk G-16 ble av det spennende og dramatiske slaget. Sivert Solli fikk spille sin første cupfinale og den talentfulle unggutten startet kampen for Rosenborg.

Skadet

Sivert Solli spilte 52 minutter av oppgjøret før han måtte forlate banen med en skade.

Cupfinalen ble så dramatisk og spennende som en cupfinale ofte blir. Rosenborg ledet 2-1 til pause, men Tolv minutter før full tid satte Stabæks Martin Mjåtvedt Thomassen inn et kanonskudd, som ga balanse i regnskapet. Rosenborg hadde frem til da ført kampen, men scoringen ga Stabæk, blod på tann, og de presset RBK mot slutten av kampen.

Ekstraomganger

Cupfinalen gikk til ekstraomganger. Da det så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse, sørget Rosenborgs Jacob Talmo Tromsdal for at pokalen ble værende igjen på Lerkendal.

Den tekniske midtbanespilleren siktet mot borterste kryss og traff perfekt. Dermed kunne Rosenborgs G16-lag slippe jubelen løs.

Rosenborg sørget dermed for seier i sin første av tre cupfinaler. Både junior og A-laget skal også spille cupfinale i høst.

Storebror i cupfinale

Etter kampen var spillerne på bankett med fotballforbundet, motstander lag og ordfører.

- Meget artig å få være med på, sier Sivert Solli, beskjedent.

Lørdag den 26 oktober er det storebror Jørgen Solli sin tur til å spille cupfinale for Rosenborg BK. Da er det G-19 finale mellom Fyllingsdalen og Rosenborg BK. Denne kampen sendes direkte på NRK1.

CUPMESTERE: Rosenborg G-16 og Sivert Solli vant cupfinalen og tok kongepokalen i år etter en dramatisk og spennende finale mot Stabæk. FOTO: Erik Prytz Reitan.