Ingen lag eller forening på Fosen har mottatt større grasrotandel enn UIF Bjørgan. Så langt i 2017 har den lille, store klubben fra Bessaker, i Roan kommune, mottatt nesten 70 000 kroner.

Det er mest av samtlige idrettslag på Fosen.

Gode penger

Siden Norsk Tipping startet med ordningen i 2009, har UIF Bjørgan mottatt hele 876 405,51 norske kroner, fra totalt 163 spillere.

Ifølge Wikipedia bor det i underkant av 200 innbyggere på Bessaker.

– Vi mottar en jevn strøm av penger, og er veldig takknemlig for alle som bidrar. Det er spesielt tippelag som bidrar litt ekstra, sier David Monkan, leder i UIF Bjørgan.

For å få flest mulig folk til å bidra, har klubb og ildsjeler arrangert blant annet vervedugnader på den lokale butikken, i tillegg til klubbens hjemmeside.

– Pengene går til drift av klubben. Alt fra banepleie og klubbhus, til arrangementer, dommerutgifter og baneleie. Midlene vi får fra Norsk Tipping utgjør en vesentlig andel av klubbens inntekter.

David Monkan er takknemlig for all støtte Bjørgan kan få. Foto: Alexander Killingberg

Spillegale?

Et raskt regnestykke viser at klubbens ukjente velgjørere må ha spilt for nærmere halvannen million kroner så langt i 2017 (for å generere 70 000 kroner).

– Er folk på Bessaker spillegale?

– Absolutt ikke. Det kan hende det er et tippelag som spiller for høye summer, men det har ikke jeg noen dokumentasjon på. Jeg vet at det var et tippelag som vant sju millioner for noen år siden.

Også Monkan bidrar med sitt.

– Jeg leverer fast lotto, viking-lotto, extra og joker, men ikke noe mer enn det.

Halv million i 2017

Mens det er Bjørgan som får inn mest penger, er det Ørland Ballklubb som har flest registrerte spillere, med 361.

På de første fem månedene i 2017 har lag og foreninger på Fosen-halvøya mottatt nesten en halv million kroner, nærmere bestemt 455 233,07 kroner, fra til sammen 2 371 spillere.

Grasrotandelen

For å motta penger fra Norsk Tipping, kreves det at laget/foreningen er registrert i Brønnøysundregisteret.

Fosna-Folkets oversikt (faktaboks til høyre) er ment å vise et større utvalg av de fleste idrettsrelaterte organisasjonene på Fosen. Ikke alle idrettslag mottar grasrotandel.

Tallene gjelder per 24. mai 2017.

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009. Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi fem prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening. Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago.

Følg denne linken hvis du ønsker å støtte lag eller foreninger på Fosen.