Hendelsen fant sted onsdag 4. oktober i fjor. I 12.00-tiden samme dag hadde mannen, som er i 30-årene, båret et luftvåpen uten noe aktverdig formål i Steinkjer sentrum. I dommen går det også fram at det skal ha blitt avfyrt skudd med luftgeværet. Mannen kjørte om ettermiddagen hjemover mot Fosen.

Var ruset

På fylkesvei 755 i Inderøy kommune ble mannen stanset av politiet etter at han hadde kjørt vinglete. Politiet fant da både hasj og MDMA i koppholderen i bilens førersete. Fosen-mannen var også ruspåvirket.

Analyseresultatene viser at mannen med all sannsynlighet var påvirket tilsvarende en promille på over 0,5. Det er også høy grad av sannsynlighet for at påvirkningen tilsvarte en promille på over 1,2. Retten konkluderte med at påvirkningen var på minst 0,8 promille. Siktede ble pågrepet og måtte tilbringe et lite døgn i arresten.

Forsøkte å dyrke

Den påfølgende dagen gikk politiet til ransaking hjemme hos mannen. Der fant politiet 24,90 gram hasj og 14,84 gram cannabis. Mannen hadde også forsøkt å dyrke frem en hasjplante, men forsøket mislyktes.

Han oppbevarte også ammunisjon til en rifle og en hagle i et klesskap og i et kott.  Mannen hadde dermed overtrådt bestemmelsen i våpenloven om at ammunisjon skal være nedlåst i en særskilt skap, skuff eller tilsvarende låsbare innretninger.

Tilsto

Saken mot mannen ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Mannen ble dømt i henhold til siktelsen med unntak av punktet om oppbevaring av MDMA. Fosningen nektet for å ha kjennskap til hvorfor han hadde MDMA i bilen.

Han påpekte at noen andre hadde hatt tilgang på bilen hans før han ble stanset. Retten kunne ikke se bort fra Fosen-mannens forklaring, og mannen ble derfor ikke dømt for oppbevaring av MDMA.

Uten lappen

Fosen tingrett dømte mannen til 40 dagers fengsel. Mannen må også betale en bot på 35 000 kroner. I tillegg blir han uten førerkort i 18 måneder regnet fra da ruskjøringen fant sted. For å få tilbake førerkortet, må fosningen avlegge full ny førerprøve.

Mannen må også tåle inndragning av en hagle, en salongrifle, ammunisjon samt gjenstandene han brukte i forsøket på å fremstille hasj.

Les mer fra retten:

Fosen-mann dømt for flere hundre overgrep mot barn.

Fyllekjøring endte med utforkjøring.

Fosen-mann importerte barnesexdukke.

Traktorsjåførens forsøk på å lure politiet gikk i vasken.