Harald Fagervold (Pp) fratrådte som innhabil i saken, siden han sitter i styret i Fosenvegene.

Politikerne i Rissa har vedtatt at det skal konsekvensutredes fem ulike traséer mellom Stadsbygd og Rørvik. Fosenvegene har beregnet at kostnadsrammen på denne strekningen er 200 millioner kroner.

Nå har Statens vegvesen kostnadsberegnet to av traséene, og begge vil koste langt mer enn det som er satt av til denne strekningen.

Kommunestyret skal velge hvilken trasé de går for i februar.

- Verstingen

– Jeg er overbevist om at Fosenvegprosjektet er verstingen av bomvegprosjekter i Norge. Jeg håper at vi snart får dokumentert at de prosjektene som er satt i gang ikke er bærekraftige, og at staten tar regien på dette her, sa Oddmund Otterstad (FrP).

Sverre Pukstad (KrF) var meget kritisk til daglig leder i Fosenvegene og mente han hadde gått sine egne veier.

– Nå skal ikke jeg bruke sterkere ord her, men jeg synes også vi skal gripe fatt i at Reinsaléen-Sund i realiteten er ute av pakken, sa Pukstad.

Enstemmig

– Jeg tror det er flere enn meg som begynner å bli bekymra. Nå er det på et vis nok, sa Per Brovold (SV).

– Her klarer vi ikke å planlegge en strekning på fem kilometer. Pakke 3 er det bare å sette en strek over med en gang. Jeg tror også vi får en ny runde på Skaret, sa Brovold.

– Vi skal ikke velge trasé før konsekvensutredningen er ferdig. Vi vil ha valgmuligheter, det er det vi prøver å belyse for Fosenvegene, sa Rune Schei (H).

Full enighet i kommunestyret om at det skal stilles krav til Fosenvegene. Harald Fagervold (t.v.) fratrådte som inhabil i saken. Sverre Pukstad (KrF) var svært kritisk til at Reinsalléen er ute av pakken og til hvordan daglig leder i Fosenvegene har opptrådt.