Osen kommune har nå målt opp og laget GPS-spor for 37 av de totalt 80 rutene som er kartlagt på nettstedet ut.no og applikasjonen Ut.

Ønsket skilt lenge

Nettstedet, som drives av Den norske Turistforening, har samlet mer enn 7000 turforslag og om lag 1100 hytter og overnattingssteder over hele landet, og er for mange en viktig portal når de legger ut på tur i ukjent terreng.

Den digitale registreringa av turstiene i Osen ble påbegynt allerede i april i fjor. Merkede turstier har lenge vært et ønske fra både fastboende og tilreisende.

Fått midler

Totalt 80 skilt skal gjøre det enklere å legge ut på tur i Osen. Foto: Jørn Pedersen

- Vi har masse turmuligheter i Osen. Problemet har vært at det bare er lokale folk som kjenner alle turstiene, og for tilreisende kan de være svært vanskelig å finne, forteller prosjektleder Jørn Pedersen.

Det er midler fra Gjensidigestiftelsen og Sør-Trøndelag fylkeskommune som har gjort prosjektet mulig. For å gjøre det enklere å ferdes i skog, mark og fjell i Osen har kommunen merket de fleste rutene med blå pilskilt eller merkepinner.

80 stier

De er nå også godt i gang med selve skiltinga, slik at turgåerne enkelt kan finne fram og i tillegg skrive ut detaljerte kart og se bilder fra ut.no.

Pedersen forklarer at forarbeidet har tatt lang tid, med kartlegging av store naturområder før skiltinga kunne begynne.

At vinter og snø plutselig kom på nyåret har satt arbeidet på pause enn så lenge.

- Vi har holdt på helt fram til snøen kom. Vi har et mål om å skilte 80 turstier før vi gir oss, sier han