Øverst i saken kan du se en timelaps fra den 17,5 timer lange jobben med støpingen av brua like før påske.

Trafikk på ett kjørefelt

«Fra nå og fram til den nye brua og den nye vegen ferdigstilles i september, vil trafikken gå på ett kjørefelt over brua. Den framtidige gang- og sykkelvegen i tilknytning til brua blir også brukt som kjørebane med ett kjørefelt i denne perioden», opplyser Statens vegvesen på sin nettside.

– Trafikken på dette ene kjørefeltet blir ikke regulert særskilt. Vi oppfordrer trafikantene til å vise hensyn til hverandre, sier byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen, i en uttalelse.

– Må stenges

«Umiddelbart etter trafikkomleggingen vil arbeidet med fjerning av den midlertidige brua starte. Fra tirsdag 12. april kl. 1900 skal den midlertidige brua løftes inn på nybrua og demonteres der. Arbeidet forventes ferdigstilt til kl. 0600 onsdag 13. april. Det vil bli åpnet for å slippe gjennom trafikk kl. 2100, 2300 og 0100 hvis behov. Utrykningskjøretøy kan passere etter avtale med byggeledelsen», informerer Vegvesenet.

– For å ivareta sikkerheten til arbeiderne og trafikanter må brua stenges for både kjørende, syklende og gående i denne perioden, sier Rovik.