Knut Sundet, daglig leder i Fosenvegene AS, opplyser at samme bil har passert bomstasjonen med tildekte skilter 21 ganger siden februar. Siste registrerte passering var tirsdag kveld, og da kjørte bilen mot t-krysset som enten fører til Bjugn eller Åfjord.

– Denne bilen er en storjukser. Jeg synes det er utilbørlig, sier Knut Sundet.

Se stort bildegalleri: Slik sniker bilistene seg unna bomregninga

Alle som kjører gjennom bomstasjonen med tildekte skilter blir fotografert. Den daglige lederen mener det er sannsynlig at vedkommende kan ha passert flere enn de 21 gangene, ettersom ikke alle bildene er gjennomgått.

21 passeringer med dagens takst på 70 kroner for personbiler blir 1470 kroner. Dette inntektstapet må bilister som betaler dekke.

– Holdt på med dette siden åpningen

«Fosenpakken» ble vedtatt i Stortinget 14. juni 2011, og har til hensikt å utbedre deler av veinettet på Fosen. Som en del av prosjektet ble også bompengeselskapet «Fosenvegene AS - ei tim’ te’ by’n» etablert. Det kreves inn bompenger ved Krinsvatn bomstasjon og ferjesambandene Flakk – Rørvik og Brekstad – Valset. Totalt 1,5 milliarder kroner skal tas inn gjennom bompengeinnkreving innen 31. desember 2024.

Les også: Han mener det er greit å jukse

Bomstasjonen på Krinsvatn i Rissa kommune startet innkreving 7. mai 2012.

– Sannsynligvis har denne bilen drevet med dette helt siden vi åpnet bomstasjonen. Dette er ikke noe man kommer på over natta, mener Sundet.

Blir anmeldt

Tirsdag kveld ble en bilist stanset med tildekte skilter ved Krinsvatn.

«Fv 715, Krinsvatnet; patrulje stanset bil som var iferd med å passere bomstasjonen med reg.nr tildekt av stålplater.Fører i 70-årene anmeldt», skrev Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt var det en patrulje som møtte den aktuelle bilen.

– Da patruljen så dette, snudde den og la seg på hjul. Det vil bli opprettet en anmeldelse på forholdet. Det er ulovlig å kjøre med tildekte skilt, påpekte operasjonsleder Handegard overfor Fosna-Folket, som opplyste om at sjåføren er bosatt på Fosen.

Hallgeir Stjern, operativ leder i Fosen lensmannsdistrikt, opplyser om at vedkommende ble stanset klokka 20.40. Han bekrefter at det var en Volvo som ble stanset, samme bilmerke som passerte bomstasjonen med tildekte skilter klokka 20.29. Eksakt hvor mannen ble stanset, går ifølge Stjern ikke fram av politiloggen.

Om det var samme bilist som kjørte gjennom bomstasjonen og som ble stanset av politiet, er i skrivende stund ikke brakt på det rene.

Prisen kan økes

Fosna-Folket har flere ganger tidligere skrevet om bilister som skjuler skiltene ved passering av bomstasjonen. Problemet er ifølge Sundet ikke like stort som tidligere, men skiltskjulingen har fortsatt sin pris. Vedkommende som passerte bomstasjonen 21 ganger uten å betale, er på langt nær den eneste som utnytter systemet. For uten tilstrekkelig bevis, er det vanskelig å ta jukserne så lenge nummeret ikke vises.

– Vi skal ta inn x antall kroner. Om ikke disse kommer inn, må vi forlenge innkrevingsperioden eller øke prisen, fastslår den daglige lederen.

Sundet er imidlertid glad for at færre bilister skjuler skiltene. Dette tror han henger sammen med oppmerksomheten dette har fått samt politiets arbeid.

Lest denne? Kan bli kostbart å dekke til skiltene