Selskapet søker om å få utvide areal på et oppdrettsanlegg på Krabbholmen, kalt Krabbholmen II. De vil utvide fra seks til åtte bur. Søknaden har vært ligget ute offentlig ettersyn i 30 dager. Innen fristen for å komme med merknader som var 2. september, er kommet inn en innsigelse, Denne kommer fra Fosen Naturvernforening. Søknaden er behandlet av Kystverket, og de har godkjent utvidelsen etter standard vilkår.

Biomasse

Saksbehandeler skriven i sin redegjørelse at kommunen bør være positiv til denne utvidelsen på Krabbholmen II med bakgrunn i at biomassen ikke økes dessuten bemerkes at denne utvidelsen skjer som et ledd i en prosess for lusebekjempelse uten medikamentell behandling. Ellers bemerkes at flere merknader fra Fosen Naturvernforening ellers er av prinsipiell karakter.

Luseproblemet

Merknader fra Fosen Naturvernforening beror noe på at utvidelsen antas å medføre økt biomasse og økt forurensning. Saksbehandler påpeker at dette ikke er tilfelle, og med dette bortfaller grunnlaget for en av de vesentligste merknadene i innsigelsen. Derimot påpekes det at luseproblemet har vært et vesentlig punkt i alle merknader fra Fosen Naturvernforening til slike havbruksanlegg.

Utslippstillatelse

Når det gjelder Fosen Naturvernforenings kommentar til forurensing fra slike anlegg, så gis utslippstillatelse av Fylkesmannen.

Til dette bemerker kommunens saksbehandler at de ikke har kompetanse eller resurser på dette området. De er derfor avhengige av at de sentrale faginstansene innehar denne. Her legger saksbehandler til at en likevel ser at det kan være uenighet mellom myndigheter og naturvernforkjempere på dette området.