SalMar Farming AS søkte i vår om etablering av enda et oppdrettsanlegg ved Krabbholmen utenfor Lauvøya i Åfjord. Fylkesmannen fraråder prosjektet, fordi den totale belastningen i områdene kan bli for stor. Fylkesmannen ønsker å bruke føre var-prinsippet, da man ikke kjenner de langsiktige konsekvensene av mange samlede anlegg. Utenfor Åfjorden ligger allerede fire andre oppdrettsanlegg. I tillegg har Marine Harvest søkt om etablering ved Persflua.

Fylkesmannen frykter enda tettere lokaliteter av oppdrett kan gi økt smitte av lakselus. Det gjelder ikke minst for utvandret smolt fra elvene. Man frykter også for rømning av oppdrettslaks, som finner veien til lakseelvene.

Området er i kommuneplana avsatt til natur, friluftsliv, ferdsel, fiske og akvakultur. Fosen naturvernforening har for øvrig også stilt seg negativ til planene. Åfjord kommune anbefaler lokaliteten. De påpeker samtidig at de ikke har kompetanse eller kapasitet til å vurdere effektene av økt miljøbelastning. Den vurderingen overlates til sentrale myndigheter, der Fylkesmannen altså stiller seg negativ til planene.