Skankegrenda veilag, Ørland kommune og grunneierne i området har inngått en avtale der de private veiene nå blir tilgjengelige for offentligheten som gang- og sykkelveier.

I bytte mot bruksretten, skal kommunen stå for brøyting og strøing av veien fra i vinter av.

Umiddelbar virkning

I avtalens siste punkt heter det at avtalen trer i kraft så fort den er signert. Det ble gjort i april, og dermed er veien klar til bruk for de som vil gå eller sykle gjennom boligfeltet i stedet for å gå langs Vestråttveien.

Veilaget har klaget inn mulig bruk av den private veien til offentlige formål uten rett, men skriver i brev til kommunen at de trekker klagen etter at partene nå er blitt enige.

Nytt boligfelt

I januar i år godkjente kommunestyret i Ørland kommune reguleringsplan for et nytt boligfelt på Nordlund inn mot travbanen i øst og mot Austråttlunden i sør. Det er regulert for over 80 boliger.

Statens vegvesen har i planprosessen har krevd at det må etableres et «trafikksikkert tilbud for myke trafikanter langs fylkesvei 231 fra avkjørsel til Skankegrenda og til krysset ved Balsnesvegen, i tillegg til strekningen langs Fylkesvei 235 mellom Balsnesvegen og Opphaug skole» for å sikre skolevei for de som skal bo i det nye boligfeltet.

Den nye avtalen med bytte av brøyting mot bruk av veiene i Skankegrenda som gangvei vil bidra til å innfri forutsetningene for utbygging av det nye boligfeltet.

Denne veien i Skankegrenda er det anledning for flere å bruke som gang- og sykkelvei fremover. Foto: Jakob Ellingsen