Gjennom hele 2017-sesongen har Fosna-Folket - gjennom den relativt høytidelige «stjernebørsen» - plukket ut de beste spillerne fra hver kamp.

Så hva sier Fosna-Folkets «stjernebørs» om hvem som er Fosen-fotballens crème de la crème?

Børsen er klokkeklar og ubestridelig i sin dom. Magne Staven Larsen (Åfjord) og Martin Fjeldvær (Vanvik) er Fosens to beste fotballspillere. Med henholdsvis femten og fjorten stjerner leder de an i toppen.

(se hele stjernelista nederst i saken)

Martin Fjeldvær er, ifølge stjernebørsen, Fosens nest beste fotballspiller. Foto: Lornts Eirik Gifstad

Best på Fosen

– Jeg har sett at jeg har fått et par poeng. Men kan ikke spørre meg om det er fortjent. Jeg syns Martin Fjeldvær har vært best.

– Mener du at Fosna-Folkets superstjernebørs lyver?

– Nei, nei, børsen kan jo ikke være feil heller. Men så lenge laget ikke gjør det bedre, så syns jeg det er litt stusselig å bli kåret til den beste.

Staven Larsen er spillende trener i Åfjord. Og ettersom Fosna-Folket som regel har spurt lagets trenere om hvem som var vært bestemann, er det grunn til å spørre Staven Larsen om han har delt ut mange stjerner til seg selv.

– Jeg stok bak den første børsen, men så sluttet jeg med det. Jeg likte det ikke. Som spillende trener var det ubehagelig.

Før sesongen hadde Åfjord mål om å henge med i toppen, men det har de ikke greid.

– Vi er ikke helt fornøyd med sesongen så langt. Det har vært litt for ustabilt med folk.

Ambisjoner

For å stille sterkere til høstsesongen har ikke laget lagt spesielt store planer, annet enn å trene som vanlig; to ganger i uka. Men målet for høsten er klinkende klart!

– Ambisjonen er å ta igjen Bjørgan. Vi skal knuse dem på hjemmebane!

Stjernespiller, spillende trener og kaptein. Magne Staven Larsen og Åfjord virker nærmest å være to siden av samme sak.

– Jeg liker å ta litt ansvar, og det føler jeg at jeg gjør. Det er viktig å være med å bidra.

– Hva slags spillertype er du, og hvilken fosning ville du forsterket årets Åfjord-lag med?

– Jeg spiller midtbane i 4-4-2, men forsøker å være overalt, som en Steven Gerrard-type. Jeg ville forsterket laget med Martin Fjeldvær, fra Vanvik, han er god. Han kan spille litt dypere på midtbanen enn meg, så slipper jeg å løpe så mye hjem.