Filmen over er fra Augusta Westland.

Det første eksemplaret av Norges nye redningshelikopteret har hatt sin første tur i lufta. Selv om den første flyturen er unnagjort, gjenstår fremdeles mange tester før helikopteret settes inn i aktiv tjeneste.

- Viktig milepæl

- Jeg er veldig fornøyd med at Finmeccanica helicopters (tidligere Agusta Westland)har nådd denne viktige milepælen og fortsetter å drive prosjektet fremover slik at vi kan erstatte aldrende Sea King-helikoptre med nye, moderne AW 101 redningshelikoptre innen 2020, sier Hagesæter (Frp).

Han betegner den første flyturen som en viktig dag for anskaffelsesprosjektet.

Motiverer til videre arbeid

- Nå begynner vi å se konkrete resultater, og det gleder oss. Selv om helikopteret har hatt sin første flytur, gjenstår mye arbeid før det er ferdig. Dette er bare en første i en lang rekke tester før helikopteret settes i aktiv tjeneste, sier Hagesæter.

Den første flyturen motiverer til videre arbeid for å sørge for at landet får en bedre redningshelikopterkapasitet til avtalt tid, til avtalt pris og til avtalt kvalitet, forklarer han.

- Bedre søkeutstyr

- De nye helikoptrene vil ha bedre hastighet og vesentlig bedre rekkevidde enn dagens, samt ha en stor og fleksibel kabin som gir plass til mange nødstedte og er velegnet til medisinsk behandling. Bedre søkeutstyr vil legge til rette for at folk kan oppspores raskere og mer effektivt, sier Hagesæter.