Initiativtaker Geir Yngve Hovde er strålende fornøyd over starten på årets innsamlingsaksjon, Fosengaven. Etter at startskuddet ble markert med et arrangement ved Ørland kultursenter forrige uke har det kommet inn drøyt 55.000 kroner til konto 4290 5002 400 i Ørland sparebank. Pengene som i perioden fram til jul havner på Fosengavens konto går uavkortet til hjelpearbeidet som organisasjonen Europa i Fokus driver blant de rundt 50.000 fattige som bor på den gamle søppelfyllingen ved Sofia i Bulgaria.

- Jeg er spesielt imponert over at elevene og ansatte ved skolene i Ørland har vært så ivrige til å bidra, sier Hovde. Enkelte bedrifter har også sørget for å gi en håndsrekning, og nå er håpet at også andre bedrifter i Fosen vil yte et bidrag til denne fosendugnaden for å hjelpe mennesker som lever i nød og fattigdom, avslutter Hovde.

Too Far Gone-vokalist Børge Rømma var blant artistene som stilte opp da startskuddet for Fosengaven 2014 ble markert ved Ørland kultursenter. Foto: Skjalg Ledang