Onsdag kveld stiller Finn Olav Odde opp for årets store julegavedugnad, Fosengaven 2014. Under startskuddet for årets aksjon, som går ved Ørland kultursenter, vil Odde fortelle om sitt lidenskapelige forhold til dugnadsarbeid, også i lys av oppholdet på Farmen.

Merkelig sammentreff

- Om lille jeg kan bidra med noe som gir en bedre verden, så er det flott, sier Odde. Og legger til at det på ett vis var litt merkelig at han akkurat nå kan gi et håndslag til en dugnad som skal hjelpe mennesker langt unna Fosen.

- Jeg snakket nylig med min bror Tor, som bor i Roma. Etter å ha sett meg på Farmen lurte han på om jeg ikke hadde tenkt på dugnadsarbeid i et større perspektiv. Etter å ha flyttet til Roma hadde han fått se med egne øyne hva fattigdom virkelig kan være, sier Finn Olav Odde.

Stiller med bøsse

Midlene som kommer inn gjennom Fosengaven 2014 går uavkortet til arbeidet som organisasjon Europa i Fokus driver for å hjelpe de rundt 50.000 menneskene som bor i nød og fattigdom på "Søppelberget", den gamle søppelfyllingen utenfor Bulgarias hovedstad Sofia. Etter arrangementet onsdag kveld vil Farmen-Finn Olav være en av dem som står med innsamlingsbøsse utenfor Store Sal ved Ørland kultursenter.

Håper på "Farmen-effekten"

- Jeg håper Finn Olav kan få Farmen-effekten til å smitte litt over på Fosengaven, sier initiativtaker Geir Yngve Hovde, som i samarbeid med Fosna-Folket for tredje gang inviterer alle fosninger til å gi et bidrag til et humanitært prosjekt.

- Vi frister også med gratis inngang, betalt utgang, sier Hovde. Og ber publikum gi etter ønske og evne ved utgangen. Selve innsamlingsaksjonen fortsetter fram til årsskiftet, med oppfordring til både bedrifter og private om å delta. Men først skal starten på årets aksjon markeres med arrangementet der en rekke kulturelle krefter bidrar i tillegg til Farmen-Finn Olav.